Barça

La renovació de Busquets, emparaulada

La renovació de Busquets ja està gairebé tancada i se signarà la setmana vinent

Es milloraran molt les xifres d'un contracte que ja havia quedat obsolet

El club reforça la solidesa de la plantilla; el jugador firmarà ara fins al 2015

2015
CONTRACTE
El Barça renovarà el contracte de Busquets fins al 2015, amb opció d'allargar-lo una temporada més.

Les converses entre el Barça i Josep Maria Orobitg, representant de Sergio Busquets, han avançat molt positivament en els últims dies i les dues parts s'han citat la setmana que ve, en una reunió en què ja s'hauria de formalitzar l'acord. El cas del català era una prioritat absoluta, ja que la seva fitxa estava molt per sota del protagonisme real que té en l'equip, i amb la firma de la setmana que ve es donarà finalment per tancat. Busquets tindrà una millora salarial molt substancial i la durada del contracte, que fins ara s'extingia el 2013, serà fins al 2015, amb possibilitat d'allargar-lo alguna temporada més. A més, el club s'ha compromès a compensar el jugador per tot el temps que ha estat pendent aquest acord i ingressant una fitxa que no es corresponia a la seva aportació futbolística. I també apujarà la seva clàusula de rescissió, que fins ara era de 80 milions d'euros, ja que el seu bon rendiment tant al Barça com en la selecció estatal, amb la qual va ser campió del món a Sud-àfrica, ha fet disparar l'interès de molts clubs. El contracte que ara mateix està en vigor és del mes de desembre del 2008, quan Busquets només feia uns pocs mesos que jugava en el primer equip i estava obsolet. Ara el Barça li apujarà el sou i ho farà de manera retroactiva; és a dir, com si aquestes noves xifres ja s'haguessin fixat al principi de la temporada en curs.

D'aquesta manera, el club fa justícia amb un jugador que no només ha ofert un rendiment fantàstic, sinó que ha esperat aquesta renovació de manera pacient i sense pressionar el club. «Qualsevol renovació té un procés, però estic molt tranquil, perquè les dues parts volem el mateix», explicava el jugador la setmana passada, allunyant-se de qualsevol tipus de polèmica. La nova junta s'està esforçant per racionalitzar les fitxes dels jugadors i per consolidar una plantilla més sostenible des del punt de vista econòmic, i al final les dues parts han hagut de cedir en les seves pretensions per trobar un punt mitjà. En aquest sentit, la bona predisposició de Busquets i del seu entorn ha estat clau; el seu pare, Carles, és l'entrenador de porters del primer equip des que Juan Carlos Unzué va deixar el club l'estiu passat per anar-se'n al Numància, i el seu agent, Orobitg, és el mateix que el que negocia el destí de Pep Guardiola.

Una plantilla molt estable.

La continuïtat de Busquets, que té 22 anys i un futur impressionant, garanteix una certa estabilitat pel que fa al joc de construcció de l'equip. Sobretot tenint en compte que Xavi i Iniesta, formats com ell en el planter blaugrana, també tenen contractes de llarga duració. Ara mateix, de fet, només hi ha un jugador en tota la plantilla que finalitza contracte el pròxim mes de juny. Es tracta de José Manuel Pinto, amb qui la secretaria tècnica té previst contactar en les pròximes setmanes –es medita molt seriosament la possibilitat de renovar-lo un any més–. Jugadors fonamentals com ara Valdés, Piqué, Xavi, Iniesta, Villa, Messi i Pedro tenen contractes fins al 2014 o més enllà d'aquest any, i els casos que podrien ser més urgents són els d'Alves, amb qui el club ja està negociant des de fa mesos, i el de Puyol, que està lligat al Barça fins al 2013. Aquesta situació contractual dóna un plus d'estabilitat a un equip que en els últims anys ho ha guanyat tot i que combina jugadors veterans amb joves talents com ara Pedro, Bojan i el mateix Busquets. Guardiola, quan es decideixi a renovar, ho farà sabent que té una plantilla potent i de llarg recorregut.

ELS CONTRACTES

Víctor Valdés:
2014
José M. Pinto:
2011
Daniel Alves:
2012
Gerard Piqué:
2015
Carles Puyol:
2013
Maxwell Scherrer:
2014
Adriano Correia:
2014
Éric Abidal:
2012
Xavi Hernández:
2016
Andrés Iniesta:
2015
Javier Mascherano:
2014
Seydou Keita:
2014
Sergio Busquets:
2013
Ibrahim Afellay:
2015
David Villa:
2014
Bojan Krkic:
2015
Leo Messi:
2016
Jeffren Suárez:
2012
Pedro Rodríguez:
2015

Buscant la dinovena victòria en la lliga

En l'última jornada a Riazor, tant Busquets com Puyol buscaven el seu dinovè triomf seguit en la lliga, per superar així un rècord que els madridistes Luis del Sol i Ferenc Puskas tenien des de la temporada 1960/61. Puyol ho va aconseguir, però Busquets no va disputar ni un minut. Demà, però, tot fa pensar que recuperarà la titularitat en la lliga. Tot i que Guardiola sol dosificar-lo, és un dels jugadors més regulars i que més partits disputen durant la temporada. Durant els dos anys i mig que fa que juga en el primer equip, ja ha jugat un total de 114 partits –70 en la lliga–, en què ha marcat quatre gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)