Barça

«Si guanyem som protegits»

Contesta a Mou que si no se'l critica és perquè ara «guanya»

Guardiola no s'escuda en les baixes i avisa que serà difícil

mallorca
«Té molt de mèrit tot el que està fent, perquè el tema econòmic influeix molt»
no és decisiu
«No ens juguem la temporada en 15 dies. El que sí que ens juguem és la Champions»

Per José Mourinho, Pep Guardiola és un entrenador «protegit» que viu en el seu particular «jardí» aïllat de qualsevol crítica de la premsa barcelonina. Com si es tractés d'un nou intent de desestabilitzar el rival, el tècnic portuguès va tornar a intentar situar-se en inferioritat de condicions respecte al seu homòleg blaugrana en la disputa que mantenen pel títol de lliga. Però, com de costum, no va picar. «Ell sap que si guanyem som protegits. Quan deixi de fer-ho se'm criticarà. No sóc diferent a la resta d'entrenadors», va assenyalar Pep, escapant-se de qualsevol polèmica sense sentit.

El que preocupa Guardiola és el partit d'avui a Mallorca. Sap que per història sempre han tingut dificultats per vèncer a les Illes. «A casa té registres de competició europea. Tenen una bona estructura defensiva i a dalt tenen Webó com a referència, i El Chori Castro és bo a l'espai. És una bona prova.» Una prova que els blaugrana hauran d'afrontar amb baixes importants en l'equip. No hi seran ni Valdés, ni Puyol, ni Xavi ni Alves i això ha obligat el tècnic a endur-se els joves del filial Thiago, Montoya i Miño. Però no vol excuses. «Tenim l'obligació de guanyar. Tots els que estan aquí poden ser titulars. Respondran», va afirmar Pep, confiat. Guardiola, a més a més, té moltes opcions per reemplaçar els lesionats, encara que no va voler revelar si donarà la titularitat a Keita o a Thiago. «Són dos jugadors amb característiques molt diferents i en funció de com vulguem jugar ho farà l'un o l'altre», va dir el tècnic, que va deixar molt clar que el de Mali sempre ho fa tot per sortir de titular.

L'entrenador blaugrana va donar moltíssim mèrit a la temporada que està fent el Mallorca, que té una greu crisi econòmica, i va desitjar que puguin resoldre els seus problemes perquè «és un clàssic» del futbol estatal i perquè allà hi té molt bons amics com ara Serra Ferrer, Laudrup i Nadal.

L'exigent prova que espera el Barça després de Mallorca és dimecres a Mestalla. Guardiola, però, no té la percepció que aquests dos pròxims partits puguin marcar el destí del seu equip en la lliga. «No ens juguem la temporada en els pròxims quinze dies. El que sí que ens juguem és la Champions, però la lliga es decidirà al final», va recalcar Guardiola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)