Barça

Abidal, el dotzè jugador

La plantilla va dedicar la victòria al francès, operat d'urgència dijous

El club va emetre un vídeo seu i l'estadi el va ovacionar en el minut 22

Els jugadors dels dos equips van sortir lluint una samarreta de suport

Els aficionats, els companys i el club, ahir ningú va voler oblidar-se d'Eric Abidal. El tumor al fetge que se li va detectar dimarts al defensa blaugrana en un control rutinari i l'operació d'urgència que se li va practicar dijous a la tarda van commocionar la plantilla en un primer moment, però Pep Guardiola ja va deixar clar en la prèvia que a partir d'ara la malaltia del francès ha de servir més com a un estímul esportiu que com a càrrega emocional. Així ho va entendre l'equip, que li va dedicar la victòria contra el Getafe, i també el públic, que va aprofitar l'altaveu del Camp Nou per enviar-li un enorme missatge d'ànims. Ja abans de l'inici del partit, es podien veure a les grades diverses pancartes en referència a Abidal, un dels jugadors que més rendiment estava oferint aquesta temporada. «You'll never walk alone (mai caminaràs sol)», deia una d'elles. L'afició no deixaria de recordar el seu nom durant els 90 minuts. Però el moment més emotiu es va produir instants abans del xiulet inicial, quan els videomarcadors de l'estadi van emetre un recull de les millors imatges del francès sota un lema de suport incondicional: «Amb la teva força, l'actitud, el caràcter, els companys i la teva gent, amb tothom, aquest partit també el guanyaràs. No estàs sol, Abidal.»

Durant els últims dies, havien estat molts els que havien desitjat públicament a Abidal una ràpida recuperació. De fet, va ser en el partit entre l'Olympique de Lió –l'anterior club del defensa– i el Real Madrid, quan els seus companys de professió van lluir per primer cop una samarreta desitjant-li ànims i una ràpida tornada als terrenys de joc. Però ahir ho van fer els seus companys, molts dels quals l'han acompanyat al Barça des que hi va arribar l'estiu del 2007 i que han aixecat amb ell els títols de les darreres temporades. Fins i tot alguns d'ells es van intercanviar missatges de text amb el defensa francès després de la victòria contra el Getafe. Els blaugrana van saltar al camp amb una samarreta blava: «T'estimem, Abi.» Els del Getafe, amb una altra de fosca i en aquest cas amb una frase en castellà: «Ánimo, Abidal.» Vint-i-dos futbolistes dedicant aquests 90 minuts a un company que, si tot va com esperen els metges, tornarà a estar al seu costat la pròxima temporada. Segur que des de la seva habitació a l'Hospital Clínic, Abidal va poder apreciar aquests signes d'estimació i de complicitat i també l'ovació que l'estadi li va retre en el minut 22 –el seu dorsal–. Durant 60 segons tot el Camp Nou va corejar el seu nom. I segur que no serà l'última vegada.


L'afició del Camp Nou no va parar de recordar el seu nom durant els 90 minuts

Milito, el substitut

Guardiola tenia diverses alternatives per cobrir la baixa d'Abidal a l'eix de la defensa, la posició que estava ocupant des de la baixa de Puyol, però va acabar optant per Gabi Milito. En circumstàncies similars altres cops havia preferit col·locar Busquets al costat de Piqué, però ahir Sergio va descansar i l'argentí va tenir l'ocasió de jugar a l'onze titular. Va ser un partit relativament plàcid. El Getafe no va crear gaire perill a l'àrea local fins a la recta final. Del Moral va marcar en la que era la segona rematada perillosa dels madrilenys entre els tres pals –va arribar des del darrere i es va colar entre els dos centrals– i en el temps afegit va tocar patir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Vitor Baia: un sopar d’agraïment a Pantic

BARCELONA
 

Kika Nazareth ja és blaugrana

barcelona
 

El somni de Hansi Flick

BARCELONA
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Christanval: l’espermatozoide campió

BARCELONA
 

El Barça anuncia el fitxatge de Kika Nazareth

barcelona
 

Set blaugrana en la cita olímpica de París

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Lopetegui: un gos abandonat a Portbou

BARCELONA
 

Júlia Bartel fitxa pel Chelsea

BARCELONA
 

Mariona Caldentey ja és ‘gunner’

barcelona