Barça

Alenada de normalitat contra l'Almeria

La visita del cuer dóna un breu respir enmig d'un tram de calendari decisiu

Amb la lliga enfilada, el Barça jugarà sabent el resultat del Real Madrid

La gran incògnita és a la porteria; Valdés és baixa i Pinto arrossega molèsties

En menys d'un mes, el Barça disputarà el segon clàssic de la lliga, la final de copa del Rei de Mestalla, la tornada dels quarts de final de la Champions, dimarts a Donetsk, i més que probablement les semifinals, que l'enfrontarien dos cops més al Real Madrid. Unes muntanyes russes d'emocions que arrossegaran tota l'atenció mediàtica, no només aquí sinó arreu del món. Enmig d'aquest tram de calendari infernal, la plantilla trobarà avui un lleuger respir emocional amb la visita del cuer de la lliga, l'Almeria. Respir si es tenen en compte els vuit punts –més un goal-average que probablement tindrà a favor– de marge que el Barça té respecte al Madrid i el fet que en l'últim partit dos jugadors –Valdés i Busquets– van forçar la cinquena groga, però molt lleuger si es fa cas de les paraules de Guardiola, que ahir recordava que aquests tres punts valen tant com els de la pròxima jornada al Santiago Bernabéu. Amb la lliga tan ben encarrilada, cada dia que passa continua acostant l'equip al títol, i avui els blaugrana sortiran a la gespa del Camp Nou sabent el resultat del Madrid a San Mamés, on l'Athletic lluitarà per consolidar-se en posicions europees. També ho faran amb canvis importants respecte als últims partits. Alguns d'obligats, com els de Busquets i Valdés, que al Madrigal van veure la cinquena groga i compliran un partit de sanció. El principal problema, de fet, és a la porteria, ja que a la baixa de Valdés s'afegeixen les molèsties de Pinto, que serà dubte fins a última hora. Els dos porters del filial, Miño i Oier, serien les alternatives. Altres novetats podrien ser motivades per qüestions tàctiques, ja que alguns jugadors acumulen molts minuts i n'hi ha d'altres –Milito, Fontàs, Bojan, Thiago, Afellay...– que esperen ansiosos la seva oportunitat. Puyol, per la seva banda, continuarà sent baixa i ningú pot determinar encara quan estarà llest per tornar a jugar.

Guardiola ja fa dies que ha detectat un cert clima d'autocomplaença en l'entorn del club i el partit de l'Almeria serà una bona ocasió per comprovar si aquesta sensació s'ha filtrat d'alguna manera en la plantilla. El cuer, que en la primera volta va rebre una golejada dolorosa al seu estadi (0-8), estrena entrenador, el tercer de la temporada; la directiva ha cessat José Luis Oltra i Roberto Olabe s'ha fet càrrec d'un equip que, estant a quatre punts de la permanència, es veu gairebé més a prop de segona que de primera. La velocitat dels seus mitges puntes, Piatti i Crusat, serà el principal perill dels andalusos contra un Barça que vol donar continuïtat a una regularitat aclaparadora; avui podria encadenar la 29a jornada sense perdre en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Pedri: adeu a l’Eurocopa

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Rochemback: de Paul McCartney a Ramoncín

BARCELONA
 

Aitana: “Pere Romeu té uns coneixements brutals”

BARCELONA
 

Pedri estarà un mes de baixa

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Vitor Baia: un sopar d’agraïment a Pantic

BARCELONA
 

Kika Nazareth ja és blaugrana

barcelona
 

El somni de Hansi Flick

BARCELONA
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Christanval: l’espermatozoide campió

BARCELONA
 

El Barça anuncia el fitxatge de Kika Nazareth

barcelona