Barça

Laboratori per a la posició de central

Fontàs o Milito acompanyaran Piqué avui, mentre que el cos tècnic ja treballa amb Mascherano per ocupar l'eix

Zona axial de l'estructura de qualsevol equip, la defensa és la línia més castigada pel que fa a absències per lesió o sanció. Principalment cap al final de curs, quan tot s'afluixa, s'arriba a les cinc targetes fàcilment i les molèsties físiques passen factura. «Com en altres anys, en què va haver de jugar Touré de central, ens en sortirem», diuen els tècnics. És habitual que el laboratori central sigui qui més treballa en R+D. Les baixes inesperades d'Abidal (que no tornarà a jugar aquest curs) i de Carles Puyol han resultat un contratemps notable per als tècnics. Ha plogut sobre mullat amb la falta de ritme competitiu de Gabi Milito. Falta gent a l'eix defensiu.

Es tracta del costat més amarg de planificar expressament una plantilla curta. Guardiola i els seus col·laboradors han recorregut als dos recursos que tenien a mà: el planter i la reconversió de jugadors a centrals.

Amb Busquets sancionat, avui contra l'Almeria és molt probable que sigui Andreu Fontàs l'acompanyant de Gerard Piqué. El capità del Barça B ja va jugar contra els andalusos a l'estadi Juegos Mediterráneos. «Sabem que si tornem a necessitar-ho, ho farà bé», apunten des del cos tècnic. El banyolí és el fitxatge que va fer Guardiola per substituir Abidal. «I tinc també Bartra per quan ho necessiti», va apuntar ahir l'entrenador del Barça. Milito és avui la segona opció. «Cada dia està millor», diuen de Gabi al vestidor.

Perill a l'espai.

«Des fa tres anys, el 99,9 per cent dels rivals ens jugant amb obertures a l'espai de la nostra línia defensiva. En aquest sentit, hi ha dos jugadors importants que no hi són», va explicar ahir Guardiola, al·ludint, és clar, a Puyol i Abidal. Però el tècnic té un pla. «Sí que veig Mascherano com a central», va avançar ahir un cop va descartar Maxwell en aquesta posició. L'absència obligada de Busquets avui postergarà per un partit la probable posada en escena d'un nou moviment defensiu: Masche serà central.

Donetsk podria ser el primer camp de proves. Busquets tornaria a la zona del mig centre, on probablement és un dels millors del món. I Mascherano, molt astut tàcticament i rapidíssim en el replegament, faria de parella amb Piqué.

No seria la primera vegada que l'argentí prova d'ajudar els seus equips en altres demarcacions. Al River i al West Ham va jugar molts partits com a interior. Rafa Benítez el va utilitzar en moltes ocasions com a lateral dret. De central no se li recorden actuacions, però.

Amb el Xakhtar a l'horitzó, Mascherano s'entreveu com a central. «Mirem el perfil dels davanters rivals per decidir quin central ha de jugar», diuen els tècnics. La rapidesa dels homes d'atac de l'equip ucraïnès demana a crits Mascherano. Més encara després de l'emblemàtica recuperació in extremis avançant-se a Bendtner.

El fet que el capità de l'Argentina es posi a disposició de l'equip per ajudar commou els tècnics. «Tenir jugadors que a més de la capacitat tinguin la disponibilitat d'adaptar-se és una sort. Seria fàcil per ells dir que no s'hi troben còmodes. La clau és que estiguin disponibles», diuen els entrenadors.

Avui serà el moment que el laboratori recorri al planter o, si no pot ser, a Milito, un futbolista que, segons va assegurar Guardiola ahir, «encara ens ha d'ajudar molt en el que queda de temporada».

Pep intueix que Puyol tornarà aviat

El capità del Barça va pel camí d'haver estat absent vint partits consecutius, un malson per a una plantilla que s'ha ocupat i preocupat perquè no es noti tant una baixa d'aquest calibre. «Carles està fent dos passos endavant i mig enrere. El veus que vol tornar, que fa tot i més per aconseguir-ho, però el cos és el cos. Ell i el cos de metges estan fent el que poden perquè pugui tornar», va dir Guardiola, que a pesar de refusar posar una data pel retorn del capità, intueix que «serà aviat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)