Barça

Per començar, la sentència

El Barça i el Madrid comencen avui una sèrie de quatre clàssics de passió

Mourinho té por del mig del camp català i reforçarà el seu

Els blaugrana deixaran la lliga sentenciada si no perden avui a Madrid

Els blaugrana volen tornar a tapar boques al terreny de joc

Guardiola no reservarà jugadors tot i la final de la copa de dimecres

Des d'avui i fins al 3 de maig, el món del futbol té la lliga estatal com a epicentre. El Barça i el Madrid, els dos millors equips del planeta, comencen una sèrie de quatre partits en els quals es decidiran la lliga i la copa, i la lliga de campions quedarà sense un dels dos equips per a la final de Wembley. L'altre haurà eliminat el seu etern rival i aspirarà a aixecar la copa d'Europa el 22 de maig.

En el primer dels divuit dies de passió que esperen es disputa possiblement el partit menys decisiu dels quatre clàssics. La raó és que el Barça arriba a la cita del Santiago Bernabéu amb vuit punts d'avantatge respecte al Real Madrid quan queden set jornades per al final del campionat. Si els de Pep Guardiola perden, no passarà res. La lliga continuarà tenint un clar color blaugrana, perquè sembla difícil que el Madrid de José Mourinho guanyi sis punts més que el Barça en els últims sis partits, sobretot si fem una ullada al calendari que espera els dos equips. Una victòria blaugrana aquesta nit –fins i tot un empat– deixaria, això sí, aquest títol totalment sentenciat. Seria el sisè triomf en sis clàssics de Guardiola i una bona dosi de moral per als tres partits següents. Possiblement per això el tècnic de Santpedor ja ha anunciat que farà poques concessions. O cap. I que tot i que els dos equips es tornaran a veure les cares en la final de copa dimecres vinent a València, jugarà avui amb els millors.

Guardiola fa dies que té baixes importants en defensa. La plantilla té dos centrals ràpids, especialistes en la correcció. Puyol i Abidal fa molt que no hi són. El francès no tornarà aquesta temporada, però el capità va rebre ahir l'alta mèdica després de més de dos mesos de baixa i podrà ajudar l'equip en aquesta fase decisiva de la temporada. Avui no serà titular, però podria ser-ho dimecres en la final de la copa. A València, després del bon partit que va fer a Donetsk i si Puyol encara no està preparat per ser titular, Mascherano podria ser l'acompanyant de Piqué, però l'argentí està sancionat en la lliga i tot indica que Milito serà avui titular. Ja ho va ser l'any passat al Bernabéu i va fer un gran partit després d'haver escoltat algun comentari amb menyspreu per part de Jorge Valdano. La resta de l'equip titular de Guardiola ha de ser l'habitual, amb el dubte de Maxwell o Adriano al lateral esquerre i amb la possibilitat que els tècnics decideixin reforçar el mig del camp amb l'aparició de Keita. Pedro, que no està encara al cent per cent, esperaria la seva oportunitat a la banqueta.

El Barça sortirà a guanyar no només per deixar el campionat de lliga totalment sentenciat quatre dies abans de jugar-se el segon títol de la temporada, la copa, contra el mateix i etern rival. També ho farà perquè aquests jugadors tenen molts comptes pendents amb els d'allà. Amb algun company de professió, amb el tècnic que repetidament posa en dubte l'excel·lent rendiment dels blaugrana, amb l'entorn del club madridista i amb els que manen en els blancs. Han intentat en els últims dies des d'allà invertir la situació, titllant els blaugrana de provocadors i mentint respecte a declaracions de Guardiola, però el cert és que els jugadors blaugrana només han parlat en els últims anys al terreny de joc i és el que estan disposats a fer des d'avui i fins al 3 de maig en cadascun dels quatre clàssics que ens esperen.

Mourinho, que ahir va tornar a ser protagonista d'un xou lamentable sortint en la roda de premsa prèvia amb Karanka i no volent respondre cap pregunta, continua sense digerir el 5-0 de la primera volta i durant tota la lliga insinua que el Barça guanya pels àrbitres i perquè els seus rivals no s'esforcen quan s'hi enfronten. Les paraules del portuguès estaran al cap dels jugadors blaugrana aquesta nit i en els altres tres enfrontaments. Les seves paraules i, sobretot, les acusacions que van arribar fa unes setmanes des de Madrid d'una suposada relació de la plantilla de Guardiola amb el dopatge, unes acusacions que des d'ahir estan ja als jutjats després que el Barça decidís demandar la cadena COPE i demanar-li més de sis milions d'euros com a compensació pels danys causats. La compensació econòmica, però, poc importa als jugadors blaugrana, que prefereixen tapar boques al terreny de joc.

Si Guardiola no pensa reservar jugadors per a a la final de copa, caldrà veure la decisió de Mourinho, que ja va donar la lliga per perduda després de caure contra l'Sporting al Bernabéu fa dues setmanes. S'espera que jugui amb molts dels seus titulars, però el portuguès podria modificar el seu sistema i reforçar el mig del camp, perquè està obsessionat a no deixar que Sergio Busquets, Xavi i Iniesta moguin la pilota com ho fan habitualment. Marcelo avançaria la seva posició i deixaria a la banqueta l'argentí Di María. Pel que fa a l'home més avançat, tot indica que Adebayor serà titular avui i Benzema ho serà dimecres en el segon episodi de la sèrie.

5
CLÀSSICS
consecutius ha guanyat el Barça de Pep Guardiola.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Pedri estarà un mes de baixa

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Vitor Baia: un sopar d’agraïment a Pantic

BARCELONA
 

Kika Nazareth ja és blaugrana

barcelona
 

El somni de Hansi Flick

BARCELONA
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Christanval: l’espermatozoide campió

BARCELONA
 

El Barça anuncia el fitxatge de Kika Nazareth

barcelona
 

Set blaugrana en la cita olímpica de París

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Lopetegui: un gos abandonat a Portbou

BARCELONA
 

Júlia Bartel fitxa pel Chelsea

BARCELONA