Barça

Deulofeu, hora zero

El jugador juvenil és la pròxima promesa del planter que tindrà l'ocasió de jugar amb el primer equip

Tot i les victòries contundents, els triomfs importants i el domini futbolístic, el Barça no només es conforma a mirar-se en el mirall del seu gloriós present; sinó que també llaura, amb paciència, un futur que li permeti continuar obtenint els mateixos fruits deliciosos. Si fa uns dies Pep Guardiola va sorprendre tothom convocant Sergi Roberto per a l'anada de les semifinals de la Champions i, fins i tot, li va donar uns minuts per debutar en un marc inigualable, ara li ha tocat a Gerard Deulofeu, que ha entrat en la llista del primer equip per al partit d'avui contra la Real. Deulofeu, igual que Sergi Roberto, és un jugador d'edat juvenil (en el seu cas de primer any), però a diferència del migcampista, que és considerat jugador del filial, juga amb el juvenil campió d'Òscar Garcia.

Si Guardiola, tal com va fer amb Sergi Roberto, li concedeix uns minuts en el partit d'avui, Deulofeu, serà el quart jugador en edat juvenil que debuta en competició oficial des que el de Santpedor va aterrar a la banqueta blaugrana. Marc Muniesa va ser el primer a debutar, contra l'Osasuna en la temporada 2008/09, quan encara jugava en el juvenil A en un partit en què, a més, va ser expulsat. L'altre jugador, a banda de Sergi Roberto, va ser Sergi Gómez que va jugar l'anada de la supercopa d'Espanya aquesta temporada al Sánchez Pizjuán en un partit en què va sortir de titular amb tres companys més del filial. Igual que Roberto, Gómez també forma part de la plantilla del Barça B.

Un davanter inclassificable.

La versatilitat és la característica que millor defineix Gerard Deulofeu. Dins de les posicions més ofensives, el de Riudarenes pot actuar de mitja punta, d'extrem per les dues bandes –preferiblement per l'esquerra, per traçar diagonals– i de fals davanter centre. És un d'aquells davanters moderns, amb un tronc inferior molt potent que li permet superar els seus rivals amb un fort canvi de ritme. En aquest sentit, és un atacant molt vertical que, a més, té un bon xut amb les dues cames. Tot i això, li falta millorar la seva concentració defensiva, un aspecte vital en treball de pressió blaugrana. «Està pujant bé, però té moltes coses per aprendre encara. Té un potencial que en el futur, si està centrat, hi creu i fa el que ha de fer, al Barça B o en el primer equip el podrem utilitzar», va dir Guardiola sobre aquest jugador, que ha experimentat un canvi molt positiu pel que fa a actitud en els últims temps.


Tres juvenils han debutat en competició oficial amb Guardiola: Muniesa, Sergi Roberto i Sergi Gómez

La primera opció era Jonathan Soriano

El gran curs que està fent Jonathan Soriano, actual màxim golejador de segona divisió amb 24 gols, ha volgut ser recompensat per Guardiola amb la convocatòria per al partit d'avui. Per normativa, però, el tècnic de Santpedor ha hagut de renunciar a l'entrada del davanter que ja va jugar en la copa Catalunya. «Tenim moltes baixes i en principi teníem pensat convocar-lo, però per edat, com que no el vam convocar abans de gener en un partit de lliga, ara no ho podem fer», va dir Guardiola, que volia premiar la seva excel·lent temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Aitana: “Pere Romeu té uns coneixements brutals”

BARCELONA
 

Pedri estarà un mes de baixa

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Vitor Baia: un sopar d’agraïment a Pantic

BARCELONA
 

Kika Nazareth ja és blaugrana

barcelona
 

El somni de Hansi Flick

BARCELONA
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Christanval: l’espermatozoide campió

BARCELONA
 

El Barça anuncia el fitxatge de Kika Nazareth

barcelona
 

Set blaugrana en la cita olímpica de París

barcelona
 
Els antiherois blaugrana d’en Bayer

Lopetegui: un gos abandonat a Portbou

BARCELONA