Barça

“Quan veus l'Atlético, veus l'expressió de Simeone”

Pep Guardiola. Entrenador del Barça

Passi el que passi en les properes jornades, el Barça seguirà darrere del Madrid, i probablement a uns quants punts. Per això, Guardiola va insistir ahir a abandonar el discurs de la remuntada i pensar només a fer bons partits, començant pel duel d'avui contra l'Atlético, equip que passa un moment dolç. “Quan un equip està a deu punts del líder, el plantejament no ha de ser el de pensar a remuntar. Hem de sortir a jugar en un camp molt complicat, contra un rival molt fort. No hem de pensar en res més”, va afirmar Guardiola, que creu que el camí a seguir a partir d'ara és el d'anar partit a partit, sense mirar la taula. “Aquí sempre hi ha pressió, tant si vas al davant com si vas al darrere. Els jugadors saben que no poden abaixar els braços. Hem de jugar al màxim els tres mesos que queden, i quedar-nos amb la consciència tranquil·la, i en el futur ja veurem si ens tornen a enganxar a la lluita pel títol.”

El tècnic va recordar el bon estat de forma de l'Atlético, al qual Simeone ha aconseguit posar el seu segell personal. “Aquest Atlético ho té quasi tot de Simeone. Té ànima i intensitat. Tots els jugadors s'esforcen, cada pilota és l'última, i per això estan imbatuts. Mai és fàcil arribar a mitja temporada i canviar dinàmiques, i Simeone ho ha aconseguit. Quan veus l'Atlético, veus l'expressió del seu tècnic.” Per tots aquests motius, el tècnic va voler incidir en quins són els perills d'aquest Atlético. “Són molt perillosos en les jugades d'estratègia. Haurem d'intentar jugar millor, evitar els contraatacs i els atacs per fora, ja que tenen el, probablement, millor jugador d'àrea del món, Falcao. Hem de portar el joc on ens convé, però per assolir-ho haurem de d'estar atents i ser brillants.”

Distància desmesurada

Tot i afirmar que el Madrid està fent una gran temporada, Guardiola va tornar a recordar que els deu punts que separen el Barça dels blancs són massa si s'analitza el rendiment del seu equip. “La lliga és una competició en què passen moltes coses i si estàs a deu punts vol dir que el teu rival ha fet molt. Nosaltres ens hem deixat punts fora, on l'any passat vam aconseguir un rècord, però és que la distància és molta per com ens hem comportat. Crec que no hem estat tan lluny del nostre rendiment dels últims tres anys”, va manifestar Guardiola, que tampoc ha vist gaires alts i baixos. “Al desembre, sobretot al final, vam estar molt bé. El mes de gener ha estat dur, però excepte una estona a Pamplona, el to ha estat prou bo. A casa hem jugat bé i fora potser ens ha faltat una mica d'ambició en l'inici dels partits. La tendència, doncs, ha estat força alta.”

No hi ha cas Alves

S'ha parlat molt darrerament dels cinc dies de desconnexió de què va disposar Alves, en què el mateix jugador va admetre que el tècnic li havia dit que el volia perdre de vista. “És veritat, estava cansat de veure'l”, va dir bromejant Guardiola, que va explicar el perquè de la decisió: “Fa temps que tenia previst fer-ho, ja que hi ha jugadors que acumulen molts partits. A la mínima que pugui els vull donar quatre o cinc dies, perquè desconnectin i vegin com de bonic és entrenar-se amb aquest equip.”

L'ATLÉTICO

“Tots els jugadors s'esforcen, cada pilota és l'última, i per això estan imbatuts”

EL CAMÍ A SEGUIR

“Si estàs a deu punts del líder, el plantejament no ha de ser pensar a remuntar”

LA SEVA RENOVACIÓ

“Ja n'hi ha prou. Quan hi hagi novetats ja les sabreu. Aquest tema ja cansa”

El tècnic lloa el paper dut a terme pels joves

De mica en mica, Guardiola va recuperant efectius de la primera plantilla, després d'unes setmanes en què la infermeria blaugrana ha estat força plena, un fet que, òbviament, omple de joia l'entrenador, que tot i així va voler recordar ahir el gran nivell que han mostrat els joves sorgits del planter. “És evident que el millor és que estiguin tots disponibles, i tant de bo també hi fossin l'Ibi, el David i l'Andreu. Tot i així, no podem oblidar els dies en què han jugat els joves, en què han estat els millors de l'equip, en què han respost més que bé a les exigències del Barça”, va dir Pep Guardiola, que va parlar de noms concrets. “Thiago, per exemple, ha estat un dels millors durant aquest difícil període. D'Isaac Cuenca no recordo un partit en què no hagi estat a l'altura. Tello, les estones que ha jugat, ha estat molt bé i el mateix que Montoya, que l'altre dia ens va ajudar molt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)