Barça

Continuar persistint

El líder no falla contra el Betis, i al Barça només li val guanyar avui a Santander per continuar mantenint la il·lusió de la remuntada en la lliga

Els blaugrana, que acumulen cinc victòries consecutives, esperonats per la roda de premsa d'ahir de Pep Guardiola

El camp del Betis semblava propici perquè el líder es deixés algun punt, però el Real Madrid no va fallar i amb menys partits per disputar, la remuntada blaugrana és cada vegada més complicada. Els de Pep Guardiola, però, han deixat clar en els últims partits que si han d'entregar el títol no ho faran sense haver-lo lluitat. Ho van demostrar guanyant un partit molt difícil al Vicente Calderón i derrotant l'Sporting el cap de setmana passat amb un home menys i tot i els tres clars penals a favor que no va veure Velasco Carballo. Amb aquesta mentalitat van viatjar ahir a Santander, on avui jugaran contra un Racing que està fent tot el possible per sortir de la zona de descens. L'últim intent ha estat canviar d'entrenador aquesta setmana. Álvaro Cervera s'ha convertit en el tercer tècnic de l'equip cantàbric aquest curs després de substituir Juan José González, que havia reemplaçat Héctor Cúper.

Els blaugrana van viatjar hores després que el seu tècnic es tornés a exhibir a la sala de premsa posant de nou Mourinho, i tots els que han dubtat dels èxits del seu equip, a lloc. Una motivació més per a un grup que va cap amunt. Després d'uns dos primers mesos d'any amb més ensopegades de les esperades, els blaugrana acumulen cinc victòries consecutives i, el que és més important, han recuperat sensacions d'equip campió i han tornat a recollir elogis de tot el món després de la golejada contra el Bayer Leverkusen (7-1), amb Messi com a gran protagonista pels seus cinc gols. L'argentí acumula ja 228 gols com a blaugrana i vol acostar-se avui encara més als 235 de César en un camp i contra un equip que li proven. Ha marcat deu gols contra el Racing en dotze partits, cinc d'aquests gols els ha fet a El Sardinero, on va passar a la història el dia 1 de febrer de 2009 com a autor del gol número 5.000 del Barça en la lliga.

Però no és Messi l'únic jugador del Barça que sembla haver recuperat ja la seva millor forma de cara a aquest final de curs. També estan recuperats dels seus diversos contratemps puntals com ara Busquets, Xavi i Iniesta, que han estat clau en els últims partits. Tots ells sembla que seran titulars en un equip que té els principals problemes en defensa a causa de la lesió d'Abidal, la sanció de Piqué i les molèsties que arrossega Puyol. El capità, que va descansar dimecres contra el Leverkusen, va viatjar sense l'alta mèdica, però la podria rebre avui per jugar al centre de la defensa amb Mascherano.

El Barça tindrà com a rival un Racing enfonsat des que l'indi Ali Syed va enganyar tothom la temporada passada després de convertir-se en màxim accionista del club i desaparèixer més tard acumulant un munt de deutes. En precarietat lluita per salvar la categoria, però els seus números no els fan ser optimistes. És l'equip menys golejador de primera (21 gols), encadena set partits sense guanyar (amb quatre empats) i només ha guanyat tres dels tretze partits que ha jugat com a local. A més, el nou tècnic, Álvaro Cervera, no podrà disposar d'un dels millors futbolistes del conjunt local aquesta temporada, el porter Toño, baixa per sanció.

PUYOL

Va viatjar sense l'alta, però la podria rebre aquest matí i jugar a l'eix amb Mascherano

MESSI

Ha fet deu dianes contra el Racing, i a Santander va fer el gol 5.000 del Barça en la lliga

ESTRENA

Álvaro Cervera debuta com a tècnic local amb l'objectiu de sortir del descens

Cinc futbolistes del filial

El Barça va viatjar ahir a Santander. L'hora del partit (18.00 h), va fer que Guardiola decidís desplaçar els jugadors el dia abans. Ho va fer amb dinou futbolistes, cinc d'ells del Barça B. Són moltes les baixes que té el de Santpedor per a aquest partit. Als lesionats de llarga durada Villa, Afellay i Fontàs, cal afegir-hi el sancionat Piqué i els lesionats Abidal, Alexis i Thiago, que està previst que la setmana vinent comenci a treballar amb el grup. A més, Puyol va viatjar sense l'alta mèdica. És per això que Guardiola va haver de mirar cap avall un cop més i va convocar Bartra, Muniesa, Montoya, Tello i Sergi Roberto. Cap d'ells va poder jugar ahir a Sabadell.

Álvaro Cervera creu que pot salvar el Racing

Un exjugador del Racing, Álvaro Cervera, va ser presentat ahir com a tercer entrenador de l'equip cantàbric aquesta temporada, després que Héctor Cúper marxés a mig curs i Juan José González fos destituït aquesta mateixa setmana per culpa dels mals resultats. Álvaro, que estava dirigint el Recreativo de Huelva, farà avui contra el Barça la seva estrena a la banqueta d'un equip de primera divisió. Ahir va explicar que no canviarà el sistema contra els de Guardiola i es va mostrar segur de poder treure el Racing de Santander de la zona de descens. “Això es pot tirar endavant. He de convèncer els jugadors, i si ells creuen en mi, podem sortir del pou. El Racing no és pitjor que els equips que estan de la meitat de la taula cap avall”, va dir el tècnic, que va explicar que com a jugador també va debutar amb el Racing contra el Barça i que els de Guardiola no són invencibles: “Ells tenen més arguments perquè tenen millors jugadors, però nosaltres també en tenim, de jugadors bons.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)