Barça

Comença l'era Tito

Catorze jugadors estan citats avui al matí per passar les proves mèdiques. Demà ja començaran amb les sessions dobles

La gran novetat serà la presència de Tito Vilanova al capdavant de l'equip. El nou entrenador farà una roda de premsa demà juntament amb Zubizarreta

S'han acabat les vacances i els dies de descans. El primer equip del FC Barcelona, ja amb Tito Vilanova al capdavant, torna avui a la feina per començar una pretemporada que ha de servir a l'equip per posar-se en forma ben aviat perquè l'inici de la lliga és a tocar. De fet, en poc més d'un mes, el cap de setmana del 19 d'agost, la Real Sociedad ja visitarà el Camp Nou i uns dies més tard, el 23, ja l'espera una prova de màxim nivell en el partit d'anada de la supercopa d'Espanya contra el Real Madrid.

Queda, per tant, molt poc temps per tornar a engreixar la màquina blaugrana. I Tito Vilanova ho sap. Per aquest motiu, donarà pocs dies de treva i ha planificat una primera setmana de preparació molt dura, amb sessions dobles a les nou del matí i a les set de la tarda (horaris per evitar la forta calor que fa a Barcelona) cada dia exceptuant dissabte, que només s'entrenaran al matí i diumenge, que tindran festa. Avui, a dos quarts de nou del matí estan citats a la ciutat esportiva catorze jugadors del primer equip: Alves, Villa, Alexis, Messi, Thiago, Pinto, Mascherano, Afellay, Adriano, Cuenca, Fontàs, Bartra, Dos Santos i Muniesa. Dedicaran la jornada a sotmetre's a les pertinents proves mèdiques per comprovar que tots han tornat en perfectes condicions i sense cap quilet de més. Carles Puyol, que divendres ja va estar al gimnàs, té permís per incorporar-se dilluns de la setmana vinent.

El capità ha aprofitat l'estiu per treballar de valent per recuperar-se de l'artroscòpia a què es va sotmetre al genoll dret, i Vilanova ha volgut premiar-lo concedint-li uns dies més de descans. Els lesionats de llarga durada com Thiago i Cuenca seguiran treballant al gimnàs mentre que Alves, Fontàs i Villa podrien rebre l'alta mèdica aviat, sobretot els dos primers, i participar amb normalitat en les sessions que començaran dimarts. Per tenir jugadors suficients, Tito Vilanova completarà el grup amb futbolistes del filial, que ja han acabat la seva estada a Navata.

La resta de jugadors, els que van participar amb la selecció espanyola en l'Eurocopa (Xavi, Busquets, Piqué, Iniesta, Cesc, Pedro i Valdés) no s'incorporaran fins al dia 30 de juliol i Jordi Alba, Montoya i Tello, que aniran a Londres a disputar els Jocs Olímpics encara no tenen fixada una data d'arribada perquè dependrà d'on arribi el combinat espanyol en la competició. Sense estar al complet, i en espera d'un possible fitxatge i alguna baixa més, el nou Barça de Tito Vilanova comença avui a caminar.

L'EQUIP

El Barça torna avui a la feina amb l'objectiu de preparar-se per a un any molt dur
Tornen avui
Dani Alves
David Villa
Leo Messi
Alexis Sánchez
Thiago Alcántara
José Manuel Pinto
Javier Mascherano
Ibrahim Afellay
Adriano Correia
Isaac Cuenca
Andreu Fontàs
Marc Bartra
Marc Muniesa
Jonathan Dos Santos
Torna el 23 de juliol
Carles Puyol
Tornen el 30 de juliol
Cesc Fàbregas
Víctor Valdés
Xavi Hernández
Andrés Iniesta
Pedro Rodríguez
Sergio Busquets
Gerard Piqué

DURESA

Avui es faran proves mèdiques i tota la setmana hi haurà sessions dobles

Un estiu a casa, trenta tres anys després

En els últims anys era molt comú que el Barça realitzés la seva pretemporada en una localitat concreta i que completés la preparació amb una gira per Àsia o Amèrica per recaptar diners. Aquest cop, però, s'ha optat per fer una pretemporada a Barcelona. L'última vegada que això va succeir va ser l'any 1979/80, quan Quimet Rifé va decidir fer una estada a Vallvidrera, això sí, amb els jugadors concentrats. Un fet que 33 anys després no passarà amb Tito Vilanova perquè els jugadors dormiran als seus domicilis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)