Barça

El Madrid venç i dissabte hi haurà una nova oportunitat

La lliga es resisteix. Els de Mourinho superen el Màlaga i ajornen el títol del Barça, que es podria proclamar campió sense jugar si els blancs no sumen els tres punts a Cornellà-el Prat

La consecució de la 22a lliga del FC Barcelona se segueix resistint. Almenys uns dies. La tercera tampoc va ser la bona. El Madrid va aconseguir allargar una mica més la festa més esperada dels barcelonistes amb la victòria per 6 a 2 contra el Màlaga amb gols d'Albiol, Cristiano Ronaldo, Özil, Benzema, Modric i Di María.

L'equip de Tito Vilanova hauria pogut guanyar la lliga fa dues jornades si els de Mourinho no haguessin vençut l'Atlético de Madrid en el derbi i els blaugrana s'haguessin imposat a l'Athletic Club en el comiat de San Mamés. Els blancs, però, com ja és tradició, van sumar els tres punts al Vicente Calderón, i el Barça es va deixar empatar en l'últim minut a Bilbao. Si s'haguessin donat tots els condicionants perquè el FC Barcelona s'hagués proclamat campió ho hauria estat dalt de l'avió.

La següent ocasió en què s'haurien pogut proclamar campions va ser el cap de setmana passat. El Madrid rebia dissabte el Valladolid al Santiago Bernabéu i el Barça, l'endemà, el Betis al Camp Nou. Malgrat que els castellans van aconseguir avançar-se i durant uns minuts van permetre als de Tito Vilanova poder sentenciar el títol davant la seva afició, els madridistes van acabar remuntant i imposant-se 4-2. Diumenge, el Barça també va guanyar, amb remuntada inclosa, i va mantenir l'avantatge respecte als de Mourinho, de manera que va deixar a les mans del Màlaga la següent oportunitat d'aconseguir el títol matemàticament, sense jugar. Aquesta temporada, els malaguenys ja es van imposar al Real Madrid a La Rosaleda. Pellegrini, però, no va poder repetir ahir el que va succeir l'any 2009, quan una victòria (3-2) del Vila-real que ell entrenava contra el Madrid va avançar el títol vint-i-quatre hores. Llavors, el Barça va anar a Mallorca perquè li fessin el passadís.

Ara, el següent equip que tindrà la possibilitat de facilitar el títol al Barça serà l'Espanyol, dissabte a Cornellà-el Prat. Coincidències del calendari, el rival ciutadà podria permetre que els de Tito Vilanova sumessin el 22è títol de lliga sense necessitat de guanyar al Vicente Calderón l'Atlético de Madrid. Els blanc-i-blaus podrien donar un cop de mà al seu etern rival, i si encara no volen dir adéu a Europa –necessiten un miracle– els cal sumar els tres punts sigui com sigui. En la primera volta, els de Javier Aguirre ja van ser capaços de puntuar al Bernabéu. Si el Madrid també s'imposa dissabte, serà el Barça el que haurà de guanyar l'Atlético per proclamar-se campió en la 35a jornada. Si els blaugrana perdessin al Calderón l'oportunitat de ser campions, ho haurien de tornar a intentar a casa contra el Valladolid. La segona lliga de Pep Guardiola també es va guanyar contra aquest rival al Camp Nou. Si finalment es produeix aquesta última opció i el Barça guanya la lliga contra el Valladolid, el primer equip que faria el passadís als blaugrana seria l'Espanyol.

ESPERA

Amb el Vila-real, Pellegrini va donar el títol al Barça el 2009. Ahir no ho va aconseguir

EL RIVAL CIUTADÀ?

Ara l'Espanyol pot fer campió el seu etern rival abans del partit del Barça al Calderón

Precedents de campió sense jugar

Dissabte, el FC Barcelona tindrà una nova oportunitat de proclamar-se campió sense jugar. Hi ha precedents en aquest sentit. L'any 1991, el Barça va aixecar la primera de les quatre lligues consecutives que acabaria guanyant l'equip entrenat per Johan Cruyff gràcies a la derrota de l'Atlético de Madrid al camp de la Real Sociedad (2-1). Un dia abans, el Barça havia caigut contundentment 4-0 a Cadis. El 2009 succeiria una cosa semblant. Tres jornades abans del final de la lliga, el Madrid va caure 3-2 a Vila-real i va avançar el títol per als blaugrana, que havien de jugar un dia més tard al camp del Mallorca (2-1). L'altre precedent en què es va guanyar la lliga sense jugar va ser el 2006. El FC Barcelona coneixia a la mitja part que era matemàticament campió perquè en aquella mateixa hora finalitzava el partit del segon classificat, el València, al camp del Mallorca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)