Barça

Un campionat tenyit de blaugrana i reivindicatiu

Exblaugrana pel món. En el segon curs als Estats Units, Oriol Rosell ha estat una peça clau perquè l'Sporting Kansas City hagi guanyat l'MLS 13 anys després, i no va dubtar a celebrar-ho amb l'estelada

Oriol Rosell va estar un total de sis anys a la Masia, on va arri­bar a jugar amb el Barça B, fins que fa dos estius va deci­dir donar un gir a la seva car­rera i mar­xar a jugar als Estats Units. Ara, en el seu segon curs a l'Spor­ting Kan­sas City, n'està reco­llint els fruits. I és que aquest cap de set­mana pas­sat es va con­ver­tir en el pri­mer català campió de la Major Lea­gue Soc­cer, en der­ro­tar el Real Salt Lake en la final, amb el fac­tor camp a favor, sobre un ter­reny de joc gai­rebé gelat i sota zero –és la final més freda en la història de la com­pe­tició– i amb tanda de penals inclosa després d'un 1-1. Tot, davant dels més de 20.000 afi­ci­o­nats que omplien l'Spor­ting Park de Kan­sas City, capi­tal de l'estat de Mis­souri i de gai­rebé mig milió d'habi­tants, i cone­gut com a Infern Blau. El mig­cam­pista de Puig-reig (21 anys) no en va poder xutar cap, ja que es va fer un esquinç al tur­mell esquerre gai­rebé tot just començar el par­tit, però ho va cele­brar com un més, ben abri­gat i amb l'este­lada a una mà i les cro­ses a l'altra. “Sóc molt feliç, i amb raó, ja que això no passa cada dia. De fet, feia tretze anys que el Kan­sas no gua­nyava la lliga [es va endur la pri­mera edició de la MLS i és el pri­mer equip que repe­teix] i és una gesta impor­tant”, explica l'exblau­grana, que tot i per­dre's la major part del duel deci­siu, ha estat una peça clau aquesta tem­po­rada per recor­dar de l'equip que entrena el nord-ame­ricà Peter Ver­mes, que va coin­ci­dir amb Tito Vila­nova i Aureli Alti­mira al Figue­res. “Per això som un equip que aposta pel bon joc i per inten­tar seguir l'estil del Barça, sal­vant les distàncies. És per això també que vaig empren­dre aquesta aven­tura”, afe­geix el que és el juga­dor de camp amb més par­tits dis­pu­tats aquesta tem­po­rada dels gai­rebé trenta que for­men la plan­ti­lla, i un pilar al mig del camp, a diferència de les últi­mes tem­po­ra­des a can Barça, on havia jugat de cen­tral. El poc pro­ta­go­nisme que tenia a les ordres d'Euse­bio Sacristán, va ser el motiu prin­ci­pal que va pro­vo­car aquest canvi d'aires, “per gua­nyar títols, créixer com a juga­dor i dei­xar empremta als Estats Units”, afir­mava ja fa més d'un any el mateix Oriol Rosell. Ara ja es pot dir que ho ha acon­se­guit.

El fut­bol encara no és l'esport majo­ri­tari als Estats Units, però “en ciu­tats com aquesta, on no hi ha tanta com­petència d'altres esports, té molta reper­cussió”, explica orgullós Oriol Rosell, que des­taca també el valor d'aquest títol: “Que un equip com el nos­tre, sense grans estre­lles com d'altres, que tenen juga­dors com ara Henry, Rafa Márquez, Rob­bie Keane i Marco Di Vaio, hagi acon­se­guit la lliga diu molt del grau de com­promís de tots. Ha estat pos­si­ble gràcies a l'esforç i la inten­si­tat que hem posat en tots els par­tits. Ha cos­tat molt, i només cal veure el que vam patir en la final. La veri­tat és que acabo la tem­po­rada molt can­sat després de tants par­tits.”

Vacan­ces, i a la uni­ver­si­tat

Després d'una tem­po­rada tan intensa, Oriol Rosell es prendrà unes meres­cu­des vacan­ces “a casa, a Cata­lu­nya”, però al tor­nar als Estats Units, tot i que la lliga no començarà fins ben entrat l'any, espera molta feina, al marge de l'esport. Un dels motius pels quals va esco­llir com a destí els Estats Units era la pos­si­bi­li­tat de con­ti­nuar desen­vo­lu­pant els seus estu­dis d'admi­nis­tració i direcció d'empre­ses, i a par­tir d'ara, que ja domina l'anglès, ho farà a la uni­ver­si­tat.

“És normal expressar el que penses”

X.S.

“Ja tenia pensat celebrar-ho amb l'estelada des de fa temps i, de fet, ja ho vaig fer també quan vam ser campions de conferència fa unes setmanes. Són els meus valors, els valors amb els quals he crescut, i hi crec. I així ho volia transmetre al món.” D'aquesta manera explica Oriol Rosell la seva celebració reivindicativa, que no va poder ser impedida ni pel fet d'haver de caminar amb croses. I és que el de Puig-reig té molt clar que “si no s'ofèn ningú, cadascú té dret a expressar el que pensa i a mostrar el que creu, ja que és el normal en un país lliure”, i afegeix que “si a algú no li agrada, doncs mala sort”. A més, Rosell explica que per als seus companys d'equip “no va ser cap sorpresa”: “Ja fa temps que ho sabien; a més, els he explicat quin significat té.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)