Barça

Un ascens de cognom Escribá

El tècnic de l'Elx ja ha deixat empremta tot just en el seu segon any com a primer entrenador

“Les circumstàncies canvien, però hi ha un consell que sempre m'agrada transmetre als meus jugadors: entrena't i juga fins al darrer dia de la teva carrera amb la il·lusió de pensar que el teu millor partit encara ha d'arribar.” Aquesta frase encapçala el lloc web de Fran Escribá, artífex des de la banqueta de l'anhelat ascens a primera divisió assolit el curs passat per l'Elx després de 25 anys d'absència. Tot just era la seva primera experiència com a primer entrenador, però va saber transmetre els coneixements acumulats en una trajectòria com a tècnic, que va arrencar en el futbol de ase del València. A partir del 2004 es va unir a Quique Sánchez Flores en qualitat de segon entrenador, un tàndem que durant set temporades va passar pel Getafe, el València, el Benfica i l'Atlético. Precisament, a la banqueta del club colchonero va obtenir dos èxits tan destacats com la consecució d'una Europa League (2009/10) i una supercopa d'Europa (2010/11). Però la seva voluntat de llaurar-se una carrera com a primer entrenador el va portar a separar-se de Sánchez Flores l'any 2011, i un any després ja s'enrolava a l'Elx com a líder de l'enèsim projecte del club per tornar a primera divisió.

Amb 48 anys, Escribá es pot definir com a estudiós del futbol, i ho reflecteix al seu lloc web amb un apartat que sota el nom de “racó tàcticrepassa jugades i estratègies, des del contraatac fins a exercicis de pressió. A la pràctica, ha sabut impregnar l'Elx d'un joc sòlid i efectiu, que el curs passat va dominar la segona divisió des de la primera jornada fins a l'última. De fet, l'equip il·licità va signar la millor primera volta de la categoria de plata (15 victòries, quatre empats i només dues derrotes). El desitjat ascens arribaria tres jornades abans del final del campionat. Arribar i moldre per a Escribá, a qui enguany se li presentava un nou repte, tan exigent com motivador.

Objectiu: la salvació

En el seu segon any al capdavant de l'Elx, i amb el prestigi adquirit el curs passat, la nova missió d'Escribà es dirigir l'equip a la permanència. Per aconseguir-ho, i amb les limitacions econòmiques d'un club modest, ha elaborat una plantilla compensada, en la qual destaca l'arribada de jugadors experimentats com ara Manu del Moral i Alberto Botía, que, juntament amb David Lombán, forma un eix de la defensa amb passat blaugrana. Tot plegat, per fer el necessari salt de qualitat per competir a l'elit del futbol estatal. Després d'un inici prou reeixit, durant les últimes jornades l'Elx ha anat perdent gas fins a caure al 14è lloc de la classificació, i ha sumat només un punt en les últimes cinc jornades. Escribá, doncs, té feina per redreçar la situació.

Fran Escribá
(València, 3 de maig de 1965)
2
temporades
com a entrenador de l'Elx.
1
ascens
va assolir la campanya passada al capdavant del club il·licità.
7
anys
va exercir com a ajudant de Quique Sánchez Flores (entre el 2004 i el 2001).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)