Barça

ALBERTO BOTÍA

DEFENSA DE L'ELX

“Volem jugar com sabem, fent valer les nostres idees”

“Entenc que el domini del joc el portarà el Barça. Nosaltres hem d'intentar aprofitar les poques ocasions que puguem tenir”, comenta el central murcià, que guarda un bon record del seu pas pel planter blaugrana

Experla de la Masia.
Després de destacar a les categories inferiors del Múrcia, amb 14 anys Alberto Botía va fer les maletes per continuar la seva formació al planter blaugrana. Va progressar fins arribar al filial, on va durant tres anys i va coincidir amb alguns cracs de l'actual plantilla blaugrana, com Pedro. El futbol d'elit, però, l'ha portat per altres indrets: Sporting (2009-2011, Sevilla (2012-2013) i ara Elx.
Per què hem de pensar en el Sevilla si ara ens toca el Barça? Si no veiéssim possibilitats ens quedaríem a Elx

Alberto Botía (Alquerías, 27 de gener de 1989) ha estat un dels reforços destacats de l'Elx per afrontar amb més garanties el retorn a primera divisió. Amb 24 anys, el central ja acredita una trajectòria sòlida, en què també apareix el color blaugrana. De fet, entre el 2006 i el 2009 va ser un dels joves destacats del Barça B, i va arribar a debutar amb el primer equip la temporada 2008/09, en un partit contra el Deportivo a Riazor.

Com aterra l'Elx al Camp Nou després de l'aturada de Nadal?
Ja fa dies que hem tornat a la feina i ens hem preparat amb moltes ganes per enfrontar-nos amb el Barça. Com qualsevol partit de lliga, els tres punts són importants.
Pel seu passat blaugrana, tornar a Barcelona li suposa un sentiment especial?
Una mica sí. Després de set anys al club guardo un record molt maco. Ja he tornat a l'estadi en altres ocasions, i sempre és un fet especial.
Encara manté contacte amb gent del club?
Amb alguns excompanys de la meva etapa a Barcelona. No és un contacte continuat, però quan coincidim recordem vells temps.
Els resultats de l'Elx no han estat gaire positius en les últimes jornades, i el Camp Nou no és un escenari propici per trencar males ratxes...
És cert que en els últims partits no hem sumat els punts que hauríem desitjat. Ara el calendari ens porta el Barça, i el que ens toca és jugar com millor sabem. Comencem amb un zero a zero i amb 90 minuts per jugar-se.
És a dir, que arriben al Camp Nou sense pensar en la propera jornada.
No. Per què hem de pensar en el Sevilla si ara ens toca el Barça? Si no veiéssim possibilitats ens quedaríem a Elx. Tenim ganes de jugar i fer un bon partit.
Creu que l'aturada de la competició per Nadal pot afectar en el rendiment que pugui mostrar avui el Barça?
Lògicament també tenen com a gran objectiu començar l'any sumant els tres punts. Segur que sortiran amb moltes ganes, i més davant del seu públic.
Com es pot sorprendre el Barça de Martino?
És clar que es tracta d'un gran equip i entenc que el domini del joc el portaran ells. Nosaltres hem d'intentar aprofitar les poques ocasions que puguem tenir i estar encertats per marcar.
Tenen previst fer alguna variació en el seu joc tenint en compte el rival?
Intentarem jugar com sabem i fent valer les nostres idees. Amb molt de sacrifici i treball.
Creu que el joc d'aquest Barça de Martino és menys previsible que el d'anteriors cursos?
El futbol canvia. Amb Guardiola el Barça va jugar molt bé, i ara també fa un gran joc. El futbol avança i els jugadors també evolucionen. Però ens hem de fixar en nosaltres i no en el Barça.
Com definiria l'estil de l'Elx?
Intentem tenir la pilota i jugar amb criteri. En els últims partits s'ha vist que hem fet un joc bo, tot i que els resultats no han estat positius.
És el seu primer any a l'Elx. Com valora aquests primers mesos a l'equip?
Per a mi han estat molts bons. Ara comença un nou any, ens queden cinc mesos de competició per disputar i cal seguir amb la mateixa motivació.
És el jugador de la plantilla que més minuts acumula. Bona recompensa individual.
Sí, l'important és poder ajudar l'equip, i fins ara he tingut continuïtat. Això vol dir que l'entrenador està confiant en mi i també que m'han respectat les lesions. Però queda molt feina per fer i hi ha competència a l'equip, i això és bo.
Ara que s'ha referit a Fran Escribá... Com defineix al tècnic?
És molt treballador, i l'equip està content amb ell. Des que vaig arribar hi ha un grup magnífic. L'any passat ja van fer una
gran campanya i en aquests moments s'està mantenint la feina.
Un dels seus companys a l'eix defensiu, David Lombán, també té passat blaugrana. Com es porta amb ell?
Molt bé, tant en l'aspecte personal com sobre el terreny de joc. I també amb Sergio Pelegrín. Els tres centrals de la plantilla treballem amb ganes per poder ocupar el lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)