Barça

“Entenem que aquesta és una oportunitat única”

Tata Martino. El tècnic assenyala que estan “contents d'haver-se equivocat” donant la lliga per perduda abans d'hora, però avisa que no es pot garantir el títol “per respecte a l'Elx i l'Atlético”

Hi havia ganes d'escoltar ahir Gerardo Martino a la ciutat esportiva en la roda de premsa prèvia a l'enfrontament d'avui contra l'Elx. Set dies després que el tècnic argentí, així com la resta de l'equip blaugrana, donés la lliga per perduda arran de l'empat contra el Getafe (2-2), s'esperava copsar les seves impressions una vegada recuperades de manera inesperada totes les possibilitats en la lliga. “La veritat és que estem contents d'haver estat equivocats”, va assenyalar en relació amb les declaracions derrotistes posteriors a la vista del Getafe al Camp Nou, que va justificar: “Qualsevol en el nostre lloc, després que t'empatin el partit en l'últim sospir i a dos partits del final de la lliga, hauria reaccionat així.” De fet, va considerar que hauria estat més irresponsable “vendre expectatives” quan l'equip ja no depenia d'ell mateix. “Però se'ns ha presentat una nova oportunitat i estem contents d'haver-nos equivocat”, va reiterar l'entrenador argentí, a qui li agradaria que el nivell d'autocrítica de l'equip s'estengués més enllà. No va ser pas l'únic toc sarcàstic que va afegir en algunes respostes, conseqüència d'un creixent distanciament amb els mitjans. En aquest sentit, va comentar que no el sorprèn com s'està desenvolupant el desenllaç de la lliga: “Els equips guanyen, perden.... La meva capacitat de sorpresa aquí no té res a veure amb el futbol.”

Martino també va reiterar el missatge que, sigui quin sigui el desenllaç del campionat, no influirà en la decisió presa respecte al seu futur, que presenta indicis ben clars d'estar fora de l'entitat blaugrana la temporada que ve: “No hi ha cap resultat esportiu que ho modifiqui.”

Tot i que les últimes ensopegades de l'Atlético i el Madrid han donat una nova oportunitat als blaugrana en la lliga, Martino es va mostrar prudent a l'hora d'analitzar les possibilitats d'aixecar el títol: “Com és lògic, entenem que aquesta és una possibilitat única quan les expectatives eren poc probables. Però no podem donar per garantit que ho assolirem per respecte a l'Elx i l'Atlético [els dos darrers rivals].” La situació fa que el tècnic argentí plantegi les dues darreres jornades del campionat amb pragmatisme: “Els últims partits ens han costat, però en realitat en els dos que ens queden no és tanta la necessitat de buscar la millor versió del Barça, sinó de guanyar-los. Són 180 minuts que ens queden per disputar.” I no dubta que l'equip està endollat una vegada recuperades les aspiracions al títol: “Ens vam començar a connectar a partir dels resultats de diumenge passat i totalment dimecres”, va comentar fent referència a l'empat del Madrid a Valladolid (1-1).

Per acabar, quan se li va preguntar si creia que el Barça mereix aquesta lliga, Martino va respondre amb una dosi d'ironia: “Si nosaltres la guanyem no anirem pel carrer amb una pancarta dient que no la mereixem. La celebrarem, perquè entre el millor equip d'Europa [l'Atlético i el Madrid juguen la final] i un altre que ha fet una temporada desastrosa potser al final no hi haurà tanta diferència pel que fa a títols.”

DESÀNIM PRECIPITAT

Després de l'empat contra el Getafe en l'últim sospir i a dos partits del final de la lliga qualsevol hauria reaccionat així
Ara ja no és tanta la necessitat de mostrar la millor versió. Ara cal guanyar

“El club no ha fet res fora de lloc”

Més enllà de la intensa situació al capdavant de la lliga, l'altre assumpte a desvelar ahir era com Martino havia encaixat la indiscreta reunió mantinguda dilluns entre Andoni Zubizarreta i Luis Enrique per tal de preparar el futur desembarcament del tècnic asturià a la banqueta blaugrana. “No hi ha cap acte que el club hagi dut a terme, ni aquesta setmana ni l'anterior ni en els deu mesos que fa que sóc al càrrec, que hagi estat fora de lloc”, va comentar l'argentí, que no veu necessari que el club li hagi de demanar disculpes per aquesta trobada quan encara no s'ha tancat el curs. Una visió que reafirma la sòlida tesi que Martino fa temps que té decidit no seguir al capdavant de l'equip blaugrana el curs vinent.

Treu importància a l'incident amb Cristian Tello

Les imatges de Cristian Tello recriminant a Tata Martino que el fes sortir al camp ja en el minut 90 va ser un dels detalls desagradables que va deixar l'últim partit contra el Getafe. El tècnic va treure transcendència a l'incident captat per les càmeres i es va mostrar comprensiu amb el jove extrem sabadellenc: “No hi ha hagut cap tipus d'enfrontament. N'hem parlat al vestidor. No visc barallant-me amb els jugadors, som temperamentals, però quan cal parlar es parla.” Martino va avançar que, com és habitual, avui Tello tornarà a començar el partit a Elx a la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)