Barça

Un partit, una lliga

El Barça busca contra el líder, l'Atlético de Madrid, guanyar un títol que havia donat per perdut fa dues setmanes i acomiadar de la millor manera els membres del grup que deixen el club

Piqué, Jordi Alba i Neymar van rebre ahir l'alta mèdica

Avui no es tanca només una temporada al Camp Nou. Sigui quin sigui el resultat, una part important del que ha estat el millor equip de la història del futbol diu adéu al Barça. No es podran acomiadar des de la gespa ni Puyol ni Valdés, dos dels pilars d'aquest grup que ja s'han acomiadat, tot i que de manera ben diferent. No seran els únics integrants d'aquest grup que abandonaran el Barça. Hi haurà una important renovació de la plantilla a l'estiu i marxaran uns quants jugadors més. Alguns, havent format part d'una plantilla eterna, com Pinto i Alves; i altres, amb menys temps a l'entitat i sense tan rendiment, com ara Song i algun altre jugador. I també dirà adéu avui al Barça Gerardo Martino, el tècnic argentí que va haver de substituir Tito Vilanova amb la pretemporada iniciada i que deixarà el càrrec després d'un any convuls sense haver entès moltes de les singulars característiques d'aquest club.

Aquest era un partit destinat només a dir adéu fa un parell de setmanes, quan el Getafe va empatar en l'últim partit que s'ha jugat al Camp Nou i en què tothom va donar la lliga per perduda. Però dues setmanes després, les errades dels rivals han volgut que aquesta tarda es pugui celebrar una festa grossa a l'estadi. Si el Barça guanya l'Atlético de Madrid, serà campió de lliga. La millor manera d'acomiadar tots aquells que deixaran el club. La millor manera de dir adéu a un equip de llegenda. A un grup de tanta qualitat que, en cas de victòria, haurà aconseguit guanyar dues lligues de manera consecutiva quan s'estava apagant.

La qüestió és, però, si el Barça és capaç de derrotar l'Atlético de Madrid, que després d'un gran any arriba líder i en té prou amb un empat per ser campió, però que ha titubejat en les dues últimes jornades i ha donat vida a un Barça que agonitzava amb una derrota contra el Llevant i un empat contra el Màlaga. Els precedents d'aquesta temporada no conviden a l'optimisme. Cinc partits jugats i cap victòria blaugrana. Cinc partits molt igualats en els quals Diego Simeone ha guanyat la partida a Gerardo Martino amb plantejaments molt defensius que han deixat els blaugrana només amb dos gols marcats i molts problemes per crear perill. Tampoc convida a l'eufòria el partit de diumenge passat a Elx, en què els de Martino van ser incapaços de marcar un gol. Van fer una bona primera part, però es van apagar en la segona a causa d'unes cames que no acaben de rutllar. Avui, però, les forces que falten sortiran d'on sigui. Els futbolistes saben que tenen una oportunitat única per guanyar un altre títol i que no poden fallar. Que han de fer un esforç durant 90 minuts per revalidar el títol de lliga i que tenen motius per fer-ho. Per acomiadar com es mereixen alguns companys i l'entrenador, per acabar amb un somriure una temporada plena d'entrebancs esportius i extraesportius i per dedicar la lliga a Tito. Saben també que si en algun moment del partits els fallen les forces, tindran el suport de 100.000 culers que ompliran la graderia.

Per mirar de guanyar el partit i la lliga, Martino va recuperar ahir tres futbolistes que estaven de baixa des de fa més d'un mes: Piqué, Jordi Alba i Neymar. Tots tres van rebre l'alta mèdica, i els dos defenses podrien formar part de l'onze titular. El brasiler també la va rebre, però que aparegui en l'onze titular és més complicat, perquè només s'ha entrenat un dia amb el grup. Podria participar en el partit depenent del resultat, tenint en compte que és l'únic que ha estat capaç de marcar contra l'Atlético de Madrid aquest curs. Qui no ha marcat, però, és Leo Messi. Els madrilenys sempre han estat una de les víctimes favorites de l'argentí, però des de l'arribada a la banqueta del Calderón de Simeone, Messi té problemes per fer bons partits contra ells. Avui està obligat a aparèixer, sobretot després que ahir s'anunciés la seva millora contractual. Martino també hauria de facilitar-li les coses perquè pugui trobar els espais que necessita per fer mal entre la defensa madrilenya. En els últims entrenaments, l'entrenador blaugrana ha provat amb Alexis Sánchez com a davanter centre per mirar de fixar Miranda i Godín per tal que Messi tingui més llibertat.

Pel que fa a l'Atlético de Madrid, Simeone ha recuperat la seva gran estrella i golejador, Diego Costa, i ahir ja va anunciar que serà titular a la davantera al costat de l'exblaugrana David Villa. La resta, els de sempre i el de sempre. No han amagat els seus jugadors durant la setmana, que repetiran els plantejaments defensius de partits anteriors.

Queden només noranta minuts de lliga emocionants que el Barça ha d'aprofitar per tenir el millor dels comiats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)