ACB

El repte de l'arrencada

Lliga Endesa. Després de descansar en la primera jornada, el MoraBanc entra a escena, amb dos partits seguits a casa. Els dos cursos anteriors l'equip andorrà va començar amb mal peu

Amb alguns dies de regal –li va tocar descansar el cap de setmana–, el MoraBanc inicia el tercer curs seguit en la Lliga Endesa. Ho fa amb la intenció d'arrencar amb bon peu, aprofitant que els dos primers partits seran a casa. Avui, contra l'Herbalife, i diumenge, contra el Divina Joventut.

De moment, i en aquesta darrera etapa a l'elit, als del Principat se'ls han entravessat els debuts. I és que, no només han perdut el primer partit, sinó que els ha seguit una mala dinàmica: 1-3 en el 2014/15 –van arribar a estar 3-8–, i 1-4, en el passat. “Un bon inici ens ajudaria a créixer més ràpid. Quan no es comença bé, els dubtes vénen, i ara el més important és que no en generem. Que tots creguem en el treball fet a l'estiu i durant la pretemporada”, diu el director general Francesc Solana. En aquest sentit, no creu que la derrota a la semifinal de la Lliga Catalana hagi erosionat la confiança de l'entorn: “Tots teníem consciència de la nostra situació, amb tres jugadors que gairebé ni s'havien entrenat [Schreiner, Shermadini i Burjanadze tot just havien arribat del preeuropeu]. I, a més, el Manresa té millor cohesió ara.”

El llistó més alt

Amb Peñarroya al davant de la nau per setè curs consecutiu, els canvis han estat centrats en la plantilla, amb vuit cares noves. Sense voler valorar si, peça per peça, s'ha millorat respecte fa un any, Solana vol que l'equip doni més que els dos cursos previs. Però, es conformen amb superar el 12-22 o les mires estan des del principi a copa i play-off? “Ens hem d'exigir d'entrada ser el millor equip possible i la lliga ens posarà al nostre lloc. Tant de bo puguem lluitar per la copa i el play-off. Però anem pas a pas”, va dir l'executiu, que hi va afegir: “El que marca una plantilla és com reacciona en els bons i els mals moments. Quan guanyem, no creure'ns-ho i, quan estem malament, no tocar fons. Això ens ha fallat fins ara i és el que permet fer el salt.”

Del roster, en destaca la capacitat atlètica i agressivitat de la línia exterior, el canell de Jelinek o Walker i l'ofici que injectaran Martín i Stevic. Però Solana té clar què ha de transmetre el nou MoraBanc: “Hem de tenir una identitat marcada, amb joc dinàmic. Que el nostre públic s'hi enganxi i se'n senti orgullós.”

La 2a jornada

València - Madrid

20 h

Betis - ICL Manresa

20.30 h

MoraBanc - Herbalife GC

21 h

Bilbao - Estudiantes

19.15 h (demà)

Baskonia - Múrcia

19.15 h (demà)

Joventut - Montakit

19.15 h (demà)

Iberostar - R. Natura

21.30 h (demà)

Unicaja - Saragossa

21.30 h (demà)

*Descansa: Barça Lassa

[Copa i ‘play-off'?] Ens hem d'exigir ser el millor equip possible i la lliga ens posarà al nostre lloc. Tant de bo puguem lluitar per ser-hi
Francesc Solana
Un bon inici ens ajudaria a créixer més ràpid. Quan no comences bé, vénen dubtes, i el més important ara és no generar-ne
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)