ACB

L'angoixa creix a Manresa

Lliga Endesa. L'ICL Manresa continua sense poder guanyar a casa i es manté a la cua de la classificació. El MoraBanc, més serè al final, s'enfila després de vèncer el primer partit a domicili

A Manresa, li estan veient les orelles al llop. I, tot i que no s'ha superat ni el primer quart de curs, ja tenen assumit que no s'estalviaran el patiment habitual per evitar baixar a la LEB Or. És el que toca si no s'és capaç de guanyar a casa com fins ara (0-4). En un partit amb ratxes d'encert i alternatives, va tenir la seva oportunitat en diferents ocasions, però va pecar de candidesa, sempre amb el lliri a la mà. No era el cas del MoraBanc, que, al final i sota la batuta d'Albicy, va tenir el cap més fred, si bé els errors en el tir lliure van estar a punt de costar-li un bon disgust.

A tot drap

Amb ritme i molt d'encert de fora –quatre triples gairebé seguits, tres d'ells de Jelinek–, l'arrencada dels visitants va ser fulgurant. Si bé l'ICL Manresa li aguantava el pols a cop d'encert, especialment d'Andric i Suggs, Ibon Navarro sabia que allò no era saludable per al seu equip (9-16, 5'). Va fer reaparèixer Lluís Costa en el lloc de Cvetkovic per intentar frenar Albicy, amo i senyor del tempo. Els problemes creixien en els del Bages quan a Auda li van xiular la segona falta (7'), però Trapani va saltar al parquet amb el canell fi. I això li permetia no perdre el fil, ja que el MoraBanc estava devastador en l'arc (6/10 i 23-29 en el final del primer parcial).

Però l'encert va confondre els del Principat, que, a més d'ofuscar-se a l'hora de tirar de fora i no buscar la superioritat interior, va desvestir la seva defensa. Coincidint amb el descans d'Albicy, el combinat local va disposar del primer avantatge (parcial de 10-0 i 33-29, 13'). A poc a poc, i després d'un temps mort de Peñarroya, els seus van recuperar l'activitat i, sobretot, van blindar el rebot a la seva anella, un dels aspectes que li estaven originant més maldecaps. I, així, castigant els errors del rival, el MoraBanc va anar cap a vestidors amb un mínim avantatge (45-49).

Dels vestidors en va tornar millor l'ICL. Va recuperar la jerarquia sota els cèrcols (7 rebots d'atac en el tercer parcial) i la tercera d'Albicy va condicionar-lo molt, sobretot en defensa. Cvetkovic, llest, va flairar la sang i l'atacava quan podia per penalitzar-lo més. L'equip també el seguia i la diferència va estirar-se com un xiclet (65-56, 28').

Alts i baixos

Ni amb el Nou Congost en ebullició l'equip va evitar que, en un tres i no res, els andorrans els eixuguessin la diferència, amb tres triples seguits. Però, tot i les dificultats –Lluís Costa va notar una punxada i possiblement ha tingut una recaiguda, i Montañez va iniciar el quart de base–, entre Trapani i Suggs, van recuperar part del terreny cedit (77-71, 33').

Peñarroya va tornar tota l'artilleria a la pista i li va servir per no perdre de vista un rival que fins ahir només acreditava 69,8 punts de mitjana. La ingerència de Shermadini a la zona hi va ajudar –va fer nou dels seus 15 punts en el darrer quart–, inclòs un bàsquet a 1:42 del final rebent una assistència d'Albicy. El base francès va marcar la diferència en el tram final, ja que faria un 2+1 en l'acció posterior (87-91) i podia haver-ho deixat enllestit si Shermadini no hagués errat sota cistella una passada d'or seva. No va ser així i, si va acabar patint de valent –triple errat de Trapani a 4 segons amb 91-93 i un altre en l'últim segon, de Suggs–, va ser pel seu gens habitual 2/6 tirs lliures en el darrer minut.

6
assistències
tenia Albicy al final del primer quart. En faria només dues més, si bé una va ser clau a 1:43 del final, a Shermadini.
L'equip té ganes de donar triomfs als aficionats. Però hem de saber barrejar el fet d'agradar amb ser més pràctics
Ibon Navarro
5
tirs lliures
va fallar David Jelinek ahir, tres en l'últim minut (3/8). Fins ara, no n'havia errat cap en els sis partits anteriors (13/13).
L'arrencada és bona [5-2], però hi ha d'haver tranquil·litat. Estem creixent i, a més, hem pogut recuperar Stevic
Joan Peñarroya
És el primer cop que guanyem sense jugar bé. Hem sabut patir i no ens hem descompost quan anàvem per sota com altres dies
Hem tingut dos moments per trencar el partit [65-56 i 77-71], però els hem permès tornar fàcilment. I al final, amb tensió, la dinàmica pesa