ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Com la nit i el dia

Lliga Endesa. Mentre que el Divina Joventut mira d'allunyar-se com sigui del pou, el MoraBanc sap que derrotar el Rio Natura reforçaria la seva ambició

Si bé ha agafat una mica d'aire les últimes jornades –ha esgarrapat un 2-1, en les darreres tres–, el Divina Joventut continua tenint molt a tocar l'escalfor de les brases. El seu balanç actual (2-6) és el pitjor del club un cop superat el primer quart de fase regular en dues dècades, un exemple de fins a quin punt la situació és poc habitual i requereix de victòries per no vorejar de massa a prop la zona de descens.

“Sigui quin sigui el rival, el més important és estar al nostre nivell per competir. Hem d'estar concentrats per tenir continuïtat en detalls que, al final, són coses bàsiques. A vegades pots fallar, però no s'ha de perdre el to defensiu, fent un bon balanç o una bona col·locació”, subratllava el tècnic verd-i-negre, Diego Ocampo, que encara no recuperarà José Nogués a causa d'una lumbàlgia. Sap que el València és un rival de gamma alta, dels que et castiguen qualsevol petita concessió. En aquest sentit, a l'equip també li fa falta sentir-se segur a l'Olímpic, on acumula un 1-3, per bé que el triomf va ser de qualitat, fa quinze dies, contra l'Unicaja. Guanyar avui també li serviria per reforçar l'autoestima i afrontar millor els dos desplaçaments seguits que li vénen, a les pistes del Bilbao i el Rio Natura.

Els taronja, que mantenen la baixa de Dubljevic, van arribar dijous a Barcelona directament d'Ulm. I és que Pedro Martínez va preferir fer-ho així per poder entrenar-se en millors condicions.

Flors i violes

A Andorra, el present és de felicitat i el futur, d'il·lusió. El MoraBanc està fent una arrencada sensacional, i el 5-2 iguala el millor inici de sempre del club, que ja havia assolit el curs 1993/94. Entre això i un joc amb ritme, molt vistós, l'afició ha recuperat el somni d'accedir a la copa. I la visita del Rio Natura a priori es veu com una bona oportunitat per prolongar aquesta bona dinàmica. Joan Peñarroya, però, no ha trigat a rebaixar el suflé de l'eufòria: “Si no juguem un bon partit, no guanyarem. Ells tenen una gran capacitat de competir.” De fet, a l'equip andorrà se li han ennuegat aquest tipus de partits. I, en el cas del Rio Natura, hi ha perdut sempre, a casa o a Galícia (0-4).

El tècnic disposarà de la totalitat de la seva plantilla. Stevic, que va reaparèixer la jornada passada a la pista de l'ICL Manresa de la lesió al bessó de la cama esquerra, veu semblances entre aquest MoraBanc i el Montakit de la temporada passada: “M'ho recorda l'ambient al vestidor. Entre nosaltres la química és molt bona i som molt feliços treballant junts.”

La 9a jornada

Divina Joventut - València

18.30 h

MoraBanc - Rio Natura

21 h

Barça - Movistar

12.30 h (demà)

Bilbao - ICL Manresa

12.30 h (demà)

Betis - UCAM Múrcia

12.30 h (demà)

Iberostar - Montakit

13.30 h (demà)

Baskonia - Saragossa

18 h (demà)

Herbalife - Madrid

18.30 h (demà)

2,12
assistències
reparteix Albicy per cada pèrdua. És líder en assistències (7) i pilotes recuperades (2,14).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.