ACB

A un pam de l'heroïcitat

Lliga Endesa. El MoraBanc s'aixeca en l'últim quart i hauria pogut forçar la pròrroga si es xiula una falta a Walker

El que es veia com una desfeta agra ja en l'inici de l'últim parcial (80-62, 33') va estar a punt de convertir-se en una remuntada èpica del MoraBanc. I tot perquè els del Principat per fi van posar duresa al darrere i al rival li van entrar els dubtes i les pors de deixar escapar un partit que tenia a la butxaca. Tant es va ajustar la situació que fins i tot l'equip hauria pogut forçar la pròrroga si, amb 87-85 i dos segons, els àrbitres haguessin assenyalat una falta clara a Walker. Peñarroya va protestar-ho molt –era davant de l'acció– i va marxar enfadat i dient de tot als àrbitres.

Candidesa

L'absència de Nacho Martín –les molèsties al turmell li van impedit jugar– va fer entrar Antetokounmpo de quatre, de titular. El MoraBanc, però va entrar a peu canviat al parquet. Donava facilitats al darrere i la sagnia en el rebot va concedir als col·legials tretze punts de segones opcions només en el primer quart. Xermadini era la boia on agafar-se. I això va accentuar-se en el segon quart. El Movistar va entrar aviat en bonus i, veient que el seu atac no era fluid, va anar donant pilotes al georgià que, imparable –18 punts, 11 rebots i 32 de valoració en la mitja part–, sumava des del tir lliure (32-29, 15'). Però un sol element no és suficient i, malgrat blindar el rebot defensiu, Wilson tenia el canell fi i castigava qualsevol pèrdua (49-35).

Si hi havia algun propòsit d'esmena als vestidors, no es va veure en la tornada. Jackson continuava fent el que volia i els visitants estaven aturats, no movent la pilota com en ells és habitual. I recorrent a l'individualisme i sense mossegar al darrere, no es va enlloc. Ho entendrien en l'últim quart, i arribarien a temps de lluitar pel triomf, però se'ls escaparia.

És molt positiva la reacció de l'equip en l'últim quart, però no ens podem permetre començar com ho hem fet i regalar trenta minuts
Joan Peñarroya
[De l'acció final sobre Walker] No sé què ha passat, però en directe m'ha semblat falta clara