ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

La consistència és del MoraBanc (87-80)

Lliga Endesa. L'equip andorrà fa un pas de gegant per ser a la copa a costa d'un Barça Lassa sense solidesa en el joc. Jelinek (18 punts), Albicy (15) i Burjanadze (13), els millors

Victòria merescudíssima i molt important (87-80) pensant a jugar la copa per al MoraBanc Andorra (7-4) a costa d'un Barça Lassa (8-3) mancat de solidesa en el joc. Els locals, liderats per Albicy, han sabut trobar Jelinek i Burjanadze, que han castigat, respectivament, la defensa de Rice i Doellman sempre que s'ho han proposat. Pels blaugrana, Tomic ha estat el millor amb 21 punts.

La primera meitat ha estat igualada i sense un equip que imposés clarament el seu joc però amb el MoraBanc portant ja la iniciativa. Inicialment gràcies a l'encert d'Albicy (17-16) i una vegada han entrat Burjanadze i Jelinek, amb un bàsquet més col·lectiu. Sense poder córrer ni jugar atacs curts com li agrada –la defensa del Barça en els primers segons ha estat prou correcta–, els de Peñarroya han arribat al descans manant gràcies en part a la inconsistència dels de Bartzokas, que, desencertats en el tir exterior, només han tingut fluïdesa ofensiva castigant l'esquena dels locals, sobretot en el primer quart. A la mitja part, 42-36 pels andorrans, amb 8 punts d'Albicy, Antetokounmpo i Tomic per part blaugrana.

Tornant del descans, la generació del joc per parelles que ideava Albicy ha donat més ritme ofensiu als locals (55-47), que no han pogut mantenir distàncies per la bona tasca de Tomic i pel rebot ofensiu que concedien i que el Barça aprofitava bé (60-58). Amb Burjandze i Antetokounmpo com a interiors, el MoraBanc ha obert forat només arrencar l'últim període (70-62, 33'), si bé el Barça, tot i les concessions defensives de Rice, resistia (75-71, 36'). En els últims minuts, però, el retrobat joc d'Albicy i l'empenta final de Jelinek han trencat el partit en favor de l'equip de Peñarroya.