FCBQ

Dos títols i dos segons llocs catalans a Huelva

Seleccions. Catalunya revalida el títol estatal cadet femení i afegeix l'infantil masculí, en cadet masculí i infantil femení no hi va haver opció

La Federació Catalana de Bàsquet torna dels campionats estatals de seleccions amb un balanç tan bo que, tot i que no és el millor possible i un punt inferior al de l'any passat, ha de satisfer de sobres els seus responsables. Dos títols (cadet femení i infantil masculí) i dos subcampionats (cadet masculí i infantil femení).

Dels tres ors d'un any enrere, el del cadet femení es va revalidar i els del cadet masculí i infantil femení es van convertir en plata. En canvi, l'infantil masculí, que el 2016 va perdre la final contra Madrid, ahir es va refer guanyant la final, també contra Madrid, per 52-56. Edu Nogués (20 punts des de totes les posicions, i 7 rebots) i Gerard Estebanell (13 amb 3/5 triples) van ser les referències ofensives. Adrià Garcia, per la seva banda, va ser la garantia en el rebot (14).

En cadet femení l'equip català va tenir la final coll avall contra el País Basc, tot i que la va donar per guanyada abans d'hora (21-37 a la mitja part) i va haver de pedalar en l'últim quart, al qual es va arribar amb 37-44, per obtenir una victòria prou còmoda (45-61). Laia Moya i Anna Gamarra van agafar 10 rebots cadascuna i Laura Méndez (10) i Nora Galvé (14) van ser les màximes anotadores, però va ser un triomf més col·lectiu, amb nou jugadores entre 14 i 27 minuts a pista.

Sense possibilitats

En les finals perdudes hi va haver una sèrie de factors impossibles de compensar. En la cadet masculina (52-67 contra Madrid) va ser el rebot. Amb un component físic exuberant, entre Garuba, Sylla i Dike Egun van agafar 39 rebots, més que tota la selecció catalana (33, amb els 8 de Borja Fernández com a sostre). En total, Madrid va acabar amb 62 captures, que va relativitzar l'impacte de les 25 pèrdues (i 15 recuperacions catalanes) fruit de l'agressivitat defensiva de Catalunya.

En la final infantil femenina, perduda contra Andalusia (57-75), l'element clau va ser Marta Morales, autora de 31 punts (amb 22 tirs de camp) als quals va afegir 11 rebots, 3 assistències, 2 recuperacions, 3 taps i 8 faltes rebudes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)