ACB

Per la porta gran

Lliga Endesa. Tot i un tercer quart desconcertant, el MoraBanc certifica l'accés a la copa amb un altre triomf a la Bombonera, on es manté imbatut

Tot i que una derrota també l'hauria classificat –el Bilbao, el seu perseguidor, va perdre a la pista del Baskonia–, el MoraBanc va guanyar-se ahir el bitllet a la copa per mèrits propis. Li feia falta una victòria i, tot i un col·lapse inexplicable en el tercer quart, la va estacar imposant el seu estil i fent vibrar l'afició, que encara no l'ha vist perdre des que va començar la temporada (8-0 a la Bombonera). I el premi serà tornar a una cita que l'entitat no disputava des de fa 22 anys.

Gas a fons

L'equip va sortir com si no hi hagués demà, amb activitat i energia. I el Betis va veure's desarmat per la intensitat andorrana al darrere i per la verticalitat de les transicions. Menció per a Antetokounmpo, que en la meitat de primer parcial havia fet vuit punts i havia forçat la segona falta a Nachbar (16-8). El rival no trobava manera de frenar el temporal i, mentre es col·locava en bonus, veia com Shermadini era qui completava contracops i feia créixer el forat (21-8, 7'). I, si bé els visitants van apujar a poc a poc el to defensiu, no li servia de res ja que el rebot, a les dues anelles, era local.

Tan rodó li sortia tot al MoraBanc, que l'aparició a pista de Colom va ser fructífera (7 punts amb dos triples en un vist i no vist). I, tot i que Tabak movia contínuament la banqueta i es va posar fins i tot en zona, el Betis era incapaç de contenir l'allau ofensiva dels andorrans, que van plantar-se a mitja part amb +26, i percentatges superiors al 50% en tirs de dos i triples.

De vestidors, l'equip no va sortir-ne prou connectat i, entre Nachbar i Stojanovski, es van encarregar de castigar-ho (parcial de 3-11 i 57-39, 23'). Els de Peñarroya no trobaven el ritme ofensiu i això va derivar en excessius errors i imprecisions. Es va entrar a l'últim minut del tercer parcial amb suor freda al pavelló (61-56), després d'un 1/14 en tirs de l'equip local. I l'únic bàsquet, després de rebot ofensiu. Però un 7-0 en el darrer minut de quart li va donar molt d'oxigen i dos triples consecutius (Schreiner i Jelinek) a l'inici del següent el van propulsar d'una forma definitiva (73-56, 31'). I la resta va ser per fruir.

No hem assolit un objectiu, sinó una il·lusió. És un fet emocionant, perquè fa cinc anys vam disputar la copa però de LEB Plata
Joan Peñarroya
Això no passarà sempre. Ho hem de disfrutar, però sense deixar de mirar el futur amb ambició. Tenim dos triomfs ara sobre el novè
Joan Peñarroya

Avui, sorteig de copa a Vitòria

El MoraBanc va ser l'últim equip a accedir a la cita, del 16 al 19 de febrer a Vitòria. Avui, el Palau de Congressos Europa de la ciutat alabesa serà escenari (12 h) del sorteig, amb Maider Unda i Joseba Beloki de mans innocents. Els caps de sèrie (Madrid, València, Iberostar i Barça Lassa) se les hauran en els quarts contra un dels altres classificats (Baskonia, Herbalife, Unicaja i MoraBanc). També es definiran els enfrontaments de semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)