FEB

bàsquet

Minicopa

Les estrelles que vindran

Minicopa. Dotze equips infantils disputaran la primera edició d'una proposta magnífica per descobrir talent en tres dies

Ricky Rubio, Oriol Paulí, Albert Ventura, Santi Yusta... van ser coneguts per primera vegada més enllà del seu entorn proper pel seu pas per la minicopa que l'ACB organitza des del 2004. En el món femení, per primera vegada algú s'ha atrevit a importar aquest torneig que permet concentrar en un cap de setmana la possibilitat de veure les que han de ser el pal de paller dels equips de Lliga Femenina d'aquí a una dècada.

Són 12 equips, tots els de LLF excepte el Bembibre (que no té infantil) i l'Avenida (que no hi ha volgut ser), repartits en tres grups, un per seu. Els quatre equips amb millor balanç –els empats es desfaran per basket average general, com en l'Eurocopa– s'enfrontaran en semifinals. Aquest sistema, en grups tan curts, té la particularitat que exigeix molt en tots els partits. Podria passar que un primer de grup amb 2-1 de balanç tingués pitjor basket average que els altres dos segons (també amb 2-1) i no passés a semifinals.

Tot i que en categoria infantil costa establir jerarquies i el rendiment dels equips és fluctuant i sovint està condicionat per l'exigència de la lliga que disputen, hi ha algunes pistes: el Mann Filter és un dels favorits. Ja era dels més interessats a participar-hi quan el torneig l'havien de disputar només els clubs de la copa. El potencial és molt alt. També el del Gran Canària, sovint amb jugadores africanes físicament dominant i amb la incertesa de quines desplaçarà. L'Easo (vinculat del Guipúscoa) és un altre dels equips que sovintegen en els campionats estatals. I el Citylift Uni GEiEG completaria el quartet capdavanter. L'entrenador és Eloi Acedo i és el quart classificat del grup 1 del nivell A-1 català, rere els intocables Sant Adrià, CN Sabadell i Almeda i amb possibilitats clares de jugar els quarts de final.

GRUP A (Sarrià de Ter)
Avui Gernika KESB-Camp. Promete
9.30 h
Zamarat-Citylift Uni GEiEG
11 h
Gernika KESB-Zamarat
14.30 h
Camp. Promete-Citylift Uni GEiEG.
16 h
Demà Gernika KESB-Citylift Uni GEiEG
9.30 h
Campus Promete-Zamarat.
11 h
GRUP B (St. Julià de Ramis)
Avui Araski-Mann Filter
9.30 h
CREF-Al-Qázeres
11 h
Araski-CREF
14.30 h
Mann F. - Al-Qázeres.
16 h
Demà Araski - Al-Qázeres
9.30 h
Mann Filter-CREF
11 h
GRUP C (Pont Major)
Avui Sedis-Gran Canària
9.30 h
Easo Guip.-Ferrol
11 h
Sedis-Easo Guip.
14.30 h
Gran Canària-Ferrol.
16 h
Demà Sedis-Ferrol
9.30 h
Gr. Canària-Easo Guip
11 h
FASE FINAL
Dissabte (Sarrià de Ter) Sermifinal 1
14.30 h
Semifinal 2
16.30 h
Diumenge (Fontajau) 3r i 4t lloc
10 h Final
12.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)