NBA

Bàsquet

NBA

Cap a Utah com un senyor

NBA. Ricky Rubio és traspassat als Jazz després d’un final de curs espectacular als TWolves, que fitxen Jeff Teague de recanvi. El base del Masnou té dos anys signats a 28,9 milions de dòlars

Amb el cap ben alt després de tenir una progressió de menys a més a l’NBA i acabar el curs passat sent una peça cotitzada en la lliga, Ricky Rubio va fer les maletes ahir per marxar de Minnesota cap a Utah. Les dues franquícies van arribar així a un acord pel canvi d’aires del base del Masnou a canvi de la primera tanda del draft del 2018, que arriba procedent dels Thunder i que ha d’estar entre els 14 millors. D’aquesta manera es posava punt final a un serial que ha durat ja massa temps, perquè el maresmenc ha anat molts mesos en boca de tothom pel que fa als rumors de traspassos. De fet, el mànager general dels TWolves Scott Layden havia assegurat després de l’arribada de Jimmy Butler i de la marxa del base Kris Dunn que Ricky tenia “llarga vida a Minnesota”. Queda clar que no. El seu relleu en la posició de base serà Jeff Teague, i esvaïa les altres opcions que hi havia sobre la taula de fitxar Rajon Rondo (rescindit pels Bulls) o Derrick Rose, que agradaven molt al tècnic Thibodeau. Teague ha signat un contracte de 57 milions de dòlars per tres temporades i formarà tripleta de perímetre amb Butler i Wiggins. L’arribada de Ricky a Utah farà que George Hill no continuï a Salt Lake City.

Després de sis temporades als TWolves, Ricky, a qui li queden dos anys de contracte a canvi de 28,9 milions de dòlars garantits, arriba a una franquícia que havia de fer un moviment ràpid perquè havia de cobrir els 16 milions que no havien gastat del sostre salarial que tenen les franquícies. Feia dies que els Jazz estava negociant el seu traspàs.

Ricky Rubio continua aquests dies al Masnou i treballant per posar-se a punt de cara al pròxim europeu. El maresmenc s’està entrenant en solitari per millorar el seu estil de joc, alguns moviments i el tir per explotar el curs vinent i fer l’empenta definitiva que ja va mostrar al final del curs passat amb unes estadístiques espectaculars.

Agafa el relleu a Raül López, que ja va jugar als Jazz

El viatge que farà Ricky Rubio des de Badalona, on es va formar, fins a Utah és el mateix que va fer Raül López en el seu dia. El base de Vic va jugar fins al 2000 al Joventut i va ser traspassat al Madrid, on va estar dues temporades. Després va marxar cap a l’NBA, on havia estat escollit amb el número 24 del draft, el número que lluiria a la franquícia de Salt Lake City. Allà hi va estar durant tres temporades, però va tenir la lesió important al genoll en trencar-se els lligaments encreuats, la mateixa lesió que va tenir Ricky. Tots dos van compartir ahir minuts de conversa sobre el seu nou destí en el casament de Sergi Llull, que es va celebrar a Maó i en la qual hi havia moltes estrelles, com Pau Gasol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)