ACB

El MoraBanc desisteix i Shermadini va a l’Unicaja

Eurocopa. El club tricolor, que aquest migdia sabrà quins són els seus rivals a Europa, no pot igualar l’oferta econòmica de dues temporades que els andalusos havien presentat pel pivot georgià

Giorgi Shermadini (2,17 m, 1989) jugarà les dues temporades vinents a l’Unicaja de Màlaga perquè, segons explicava ahir a la nit el MoraBanc Andorra en un comunicat, “després d’haver estudiat totes les opcions en els darrers dies, finalment les xifres que representava l’operació queden fora de l’abast del club”.

La continuïtat del centre de gravetat de l’equip els últims dos anys era prioritària per als tricolor, però les condicions econòmiques del contracte presentat pels andalusos a l’ACB eren excessives per mantenir dempeus l’estructura salarial de la plantilla. Amb el moviment, el pivot georgià, que aquest dimarts va ser pare de bessones, tornarà a disputar l’Eurolliga, una competició que va aparcar fa dos anys per incorporar-se al projecte andorrà.

A les ordres de Joan Peñarroya el rendiment de Shermadini ha anat in crescendo, de mica en mica però sense parar, fins a esdevenir aquesta temporada el millor cinc de la Lliga Endesa. Va fer-ho acreditant 15,7 punts (63% en tirs i 79% en tirs lliures), 7,6 rebots i 21,5 de valoració en 24,9 minuts, unes xifres que en el play-off de quarts contra el Madrid (2-1) va elevar a 20,3, 7,7 i 24. En la primera temporada el georgià ja va ser dels més destacats de la lliga amb 13,1 punts, 6,1 rebots i 16,9 de valoració en 21,2 minuts. Físicament molt millorat respecte a com va arribar, el pivot, que va guanyar l’Eurolliga amb l’Olympiacòs de Bartzokas, tornarà a provar la regularitat del seu rendiment amb dos partits per setmana al nivell més alt.

Els rivals, avui

Aquest migdia el MoraBanc sabrà quins seran els cinc equips amb els quals compartirà grup en la primera fase de l’Eurocopa que disputarà la temporada que ve. En un sorteig que es farà a partir de les 13.30 h, els andorrans estaran en el cinquè nivell, i a banda dels tres equips que també hi són (Lietkabelis, Llemotges i Ratiopharm Ulm) no podran coincidir en un grup on també hi hagi l’Herbalife o el RETAbet, els altres representants de la lliga espanyola.

La primera fase serà amb quatre grups de sis equips, i els quatre primers es classificaran per al Top 16 (quatre grups de quatre). Després els dos millors de cada grup es jugaran el títol en eliminatòries (tres partits) de quarts, semifinals i final.

Primer nivell
Lokomotiv Kuban Rússia
Herbalife Gran Canària Espanya
Galatasaray Turquia
Unics Kazan Rússia
Segon nivell
FC Bayern Munic Alemanya
Zenit St. Petersburg Rússia
Darussafaka Turquia
Alba Berlín Alemanya
Tercer nivell
Cedevita Zagreb Croàcia
Tofas Bursa Turquia
Hapoel Jerusalem Israel
Lietuvos Rytas Lituània
Quart nivell
Trento Itàlia
Reggio Emília Itàlia
Torino Itàlia
RETAbet Bilbao Espanya
Cinquè nivell
MoraBanc Andorra
Lietkabelis Lituània
Llemotges França
Ratiopharm Ulm Alemanya
Sisè nivell
Buducnost Montenegro
Levallois França
Partizan Sèrbia
Asvel Villeurbanne França
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)