Aventura inesperada
Bàsquet. Albert Masllorens deixa el Quart i emprendrà a partir de l’1 d’agost una nova etapa a Suècia, al Wetterbygden Stars de la segona divisió
A vegades, quan menys s’espera, arriba l’oportunitat. És el que li ha passat a Albert Masllorens. Ara que està a prop de fer ja 27 anys i que estava vivint el bàsquet com un hobby, se li ha presentat la possibilitat de viure una experiència fora de Catalunya, i de caràcter semiprofessional. “A final de temporada no tenia clar què faria. Ni tan sols sabia si continuaria jugant. Per això ens vam donar un marge amb el Quart per carregar piles, reflexionar i després tornar a parlar. Però em van trucar de Suècia”, explica el gironí. Qui va fer la trucada va ser el Wetterbygden Stars, de la segona divisió del país nòrdic. En el primer moment, Masllorens no ho veia del tot clar –va refusar la primera proposta–, però al final la insistència del club el va convèncer: “Que em fessin una oferta em va sorprendre. Aquí tinc la vida muntada, amb un equip com el Quart, amb gent amb qui disfruto jugant, i realment ni ho buscava. Vaig dubtar d’entrada, perquè no volia trobar-me com passa aquí, que firmes i al cap de dos mesos ja et deuen calés. Però em van transmetre seriositat i vam tancar l’acord.”
Un canvi
El Wetterbygden Stars està situat a Jönköping, a la vora sud del llac Vättern i a 350 quilòmetres al sud-est de la capital, Estocolm. Amb uns 85.000 habitants, és la novena ciutat més gran de Suècia. Allà, a banda de la seva adaptació al clima i a la vida, el bàsquet serà prioritari. Aquí era un complement, i no remunerat. “El contracte el firmo amb l’empresa que és propietària del club i la que paga tots els jugadors. A banda del bàsquet, per complementar, hauré de treballar per a l’empresa, quatre hores al matí.”
Masllorens s’està exercitant aquests dies al pavelló de Quart. Alguns, fins i tot l’acompanya en els entrenaments Darryl Middleton. L’objectiu és arribar allà amb bon to l’1 d’agost: “Ens han citat a mi i a l’altre espanyol [el base Carlos Calvo, procedent de l’Azuqueca, també d’EBA] dues setmanes abans de començar la pretemporada perquè ens comencem a habituar a tot el que ens trobarem allà, i, a més, podran estar molt pendents de nosaltres.” La presència de Calvo l’ajudarà, igual que el fet que el tècnic sigui català. Es tracta de Boris Balibrea, molt jove (1988), si bé ja amb recorregut a EBA. En principi, Balibrea hi compta per ser una peça important en un equip que va acabar sisè a segona divisió el curs passat. “Soc ambiciós i l’objectiu és pujar de categoria”, va detallar l’aler pivot, que, per la informació que ha recollit, calcula que la categoria té un nivell entre EBA i LEB Plata. El seu joc ha anat a poc a poc allunyant-se del cèrcol i, de fet, en l’exercici passat va llançar 5,6 triples de mitjana, per 3,9 de dos en el Quart. A Suècia, compartirà posició de quatre amb el bosnià Kemal Omerbasic, que fa un any que és a l’equip.
La segona divisió sueca es divideix en dues fases. En la primera, des del mes de setembre fins Nadal, els equips es divideixen entre nord i sud, per distribució geogràfica. Els que acabin entre els cinc primers de cada grup lluitaran per l’ascens en la segona fase, en una lligueta de tots contra tots. “Estic ansiós i il·lusionat per encetar aquesta nova etapa”, conclou.