Més bàsquet

Contrincants d’alta volada

Eurocopa. El MoraBanc s’enfrontarà amb l’Unics Kazan, el Darussafaka i el Cedevita en la primera fase. Completen el grup, el Torí i el Paris Levallois

La tornada a Europa del MoraBanc Andorra després de 22 anys serà sonada. Celebrat ahir el sorteig de la primera fase de l’Eurocopa, el conjunt tricolor sap que se les haurà amb l’Unics Kazan rus, el Darussafaka turc, el Cedevita croat, el Torí italià i el Paris Levallois francès. “Un pseudogrup d’Eurolliga”, manifestava el president Gorka Aixàs, fent referència al fet que dos (Unics i Darussafaka) dels tres equips (Galatasaray) que la temporada passada jugaven en la màxima competició continental han quedat enquadrats en el mateix grup que els andorrans. El debut serà justament contra l’Unics, a la Bombonera, el pròxim 11 d’octubre.

Quatre de sis

Malgrat que encara s’ha de definir el gruix de les plantilles, sembla clar que tant russos com turcs estaran un graó per sobre de la resta d’equips.

Els de Kazan, que aquest any dirigirà el grec Dimitris Priftis, tècnic de l’Aris les últimes tres temporades, compten en les seves files amb l’andorrà Quino Colom, germà del jugador del MoraBanc Guille. A més, també té contracte Keith Langford, màxim anotador de la passada Eurolliga (21,8 punts), per bé que la seva continuïtat no està garantida per a la temporada que ve. Quant al Darussafaka, entrenat per David Blatt, manté James Anderson i Scottie Wilbekin amb contracte.

Amb dues de les quatre places que donen accés al Top 16 assignades, el MoraBanc pugnarà per una de les altres dues juntament amb el Cedevita, el Torí i el Paris Levallois. El conjunt croat, que participarà per sisena vegada en els últims vuit anys en la competició –en les altres dues va jugar l’Eurolliga–, serà aquest any dirigit per Jure Zdovc, que substitueix en el càrrec Veljko Mrsic. Pel que fa al Torí, sisè en la passada edició de la Lega i que tindrà Luca Banchi al capdavant, tornarà a competir a Europa després de 30 anys sense fer-ho, mentre que el Paris Levallois, semifinalista en l’última lliga francesa, continuarà amb Frédéric Fauthoux a la banqueta, el que va ser base del Pau Ortès durant disset temporades (1990-2007).

És un repte majúscul, amb grans rivals que faran gaudir i il·lusionar la nostra gent. Competirem, segur
Gorka Aixàs
Un grup molt complicat, amb equips que han jugat l’Eurolliga i d’altres de molt bons. Però no renunciarem a res, com sempre
Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)