Eurocopa

“El Cegléd patirà a Girona perquè té una rotació curta”

Bàsquet. Eurocopa. Gabriel Carrasco, exentrenador del Conquero, explica com juga el rival de demà de l’Spar Citylift, amb el qual ja s’ha enfrontat amb el seu nou equip, el PEAC Pécs

A Gabriel Car­rasco (Huelva, 1972) sem­pre li ha cai­gut bé l’Spar City­lift Girona, tot i que va viure en pri­mera per­sona dues eli­mi­na­ci­ons a semi­fi­nals (2014/15 i 2015/16) quan diri­gia el Con­quero, el fet d’haver superat l’Ave­nida en la final del 2015 va tei­xir algu­nes com­pli­ci­tats, que es man­te­nen ara perquè una de les seves juga­do­res a Huelva, Rosó Buch –per qui no s’està de pre­gun­tar–, juga ara a Fon­ta­jau. Amb la des­a­pa­rició del Con­quero del món FEB i després d’un any sabàtic en l’aspecte pro­fes­si­o­nal, va deci­dir mar­xar a fora i ara diri­geix el PEAC Pécs hon­garès, un clàssic de l’Euro­copa. Per tant, coneix bé el Cegléd, el rival de demà de l’Uni, con­tra el qual va per­dre (85-65) fa tot just tres set­ma­nes.

El ritme defen­siu

“Jo crec que amb el camí defen­siu que està pre­nent l’Uni no tin­dran pro­ble­mes. El Cegléd és un equip amb ofici. A casa seva és molt més perillós que a fora. El pavelló de Cegléd és petit, l’omplen, i és com­pli­cat jugar-hi per l’ambi­ent. Però a fora pati­ran. Per com­pe­tir amb l’Uni té dos pro­ble­mes. Un, que la plan­ti­lla és curta. L’altre, que en l’aspecte defen­siu no té físic per imple­men­tar un ritme alt. Sol defen­sar en indi­vi­dual, però també té moments de zona, més que per plan­te­ja­ment tàctic perquè neces­si­ten pro­te­gir-se en alguns moments”, argu­menta el tècnic andalús.

Car­rasco, que tot just fa tres mesos que és a Hon­gria, cons­tata que el nivell dels equips hon­ga­re­sos que juguen com­pe­tició euro­pea és alt: “El Cegléd sap jugar. No us espe­reu un bàsquet anàrquic. Està ben tre­ba­llat, sap com ha de defen­sar i el ritme que li convé. No tenen cap juga­dora que assu­meixi molt pro­ta­go­nisme en atac, i això és bona cosa. És un equip que sol tre­ba­llar per bus­car les millors opci­ons. Si tu no estàs fent el teu bàsquet, que en el cas de Girona es basa en el ritme defen­siu, el Cegléd et pot crear molts pro­ble­mes.”

Tres a dins, qua­tre a fora

“Els par­tits com­pro­me­sos les juguen amb set, tres inte­ri­ors i qua­tre per fora. A dins Cha­nel Mokango és ben cone­guda, i ho està fent molt bé. L’altra titu­lar és Nora Nagy-Buj­doso, amb molta experiència i excel·lent tira­dora de tres punts, que obre molt el camp. Et pot fer qua­tre o cinc tri­ples. Només juga pick and pop [con­ti­nu­ació de blo­queig cap a fora i no cap a dins], no va mai cap a dins. Però és una juga­dora clau. És la cola que relliga l’equip en l’aspecte defen­siu i ofen­siu, molt impor­tant en la cir­cu­lació de pilota i molt peri­llosa per la seva amenaça des del perímetre. Mak­si­mo­vic té molta presència física i experiència, però fa feina d’equip: bons blo­que­jos, atenta a sumar pel grup. És un bon trio de juga­do­res inte­ri­ors, però, per mi, física­ment infe­rior a les de l’Uni. Només Mokango pot com­pe­tir atlètica­ment amb les juga­do­res inte­ri­ors de l’Uni”, sen­ten­cia.

En la línia exte­rior, l’entre­na­dor del PEAC Pécs dona molt pro­ta­go­nisme a un dels fit­xat­ges, la sèrbia Jovana Popo­vic: “És la seva juga­dora prin­ci­pal, laque genera més. L’altra peça bàsica és Dora Medgyessi, la base de la selecció hon­ga­resa. Totes dues són bones juga­do­res d’equip. Zso­var, també vete­rana, juga molts minuts, i Katona és de les que pro­du­eix punts.”

“El Ceglèd no és anàrquic, sap jugar. Si l’Uni no imposa el seu ritme defensiu, pot patir”
“Mokango està jugant molt bé, però la cola de l’equip és Nagy-Bujdoso”
“Sol fer defensa individual, però també necessita moments en zona per protegir-se”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.