Eurolliga

Fiable i regular

Dominant. Partit completíssim de Stimac, tant en el rebot com castigant en atac els pivots blaugrana

Les baixes de Doellman i Derrick Brown deixaven el joc interior de l’Anadolu sota mínims. Ningú ho hauria dit, amb el que va veure’s ahir. Dunston i, especialment, Stimac es van fer grans en la pintura i el seu domini del rebot –entre tots dos, van sumar-ne 17, cinc més que tots els pivots blaugrana– va permetre dur la iniciativa als seus i impedir el joc a camp obert del Barça Lassa. El serbi, fent cistelles de tot tipus i davant qualsevol, ja fos Seraphin, Tomic o Oriola, va firmar ahir sostres personals de punts (22) i valoració (29) en els 66 partits en la competició.

El rebot d’atac

Simon, Ledo i McCollum exercien de punyals executors des de l’arc, però ben aviat Stimac va fer-se notar. I les tres pilotes que va arreplegar durant el primer quart en atac van donar 6 punts: dues cistelles després d’un rebot ofensiu i dos tirs lliures. I la seva productivitat no decauria en el segon, quan va emparellar-se amb Oriola o Tomic. La seva primera errada en el tir va ser un tir lliure a 3:24 per arribar a la mitja part.

Sempre protegint-lo dels esforços –només en el primer quart va jugar molt per sobre de set minuts–, Perasovic va reservar-lo a mitjan tercer quart per tenir-lo fresc per al darrer. Curiosament, van ser minuts en què l’Efes ho va passar més malament i el rival se li va acostar més. En el moment de tornar, el resultat era 55-59 (28’).

Emparellat amb Tomic va enllaçar tres accions consecutives al pal baix a l’inici de l’últim quart que van disparar l’equip cap a una victòria vitamínica. Abans havia tingut un bon duel amb Seraphin, patint per frenar-lo en el joc per parelles però traient suc de la seva fràgil defensa.