Remuntada legítima
L’Spar Citylift Girona passa per sobre de l’Olympiacòs i jugarà l’eliminatòria de vuit contra el Ragusa
L’Uni respon al 0-4 inicial amb un compendi de virtuts i joc col·lectiu que desarma les gregues
L’Spar Citylift Girona ja ha igualat quantitativament el paper que va fer en l’Eurocopa 2017. Qualitativament ja ha fet un pas endavant, perquè eliminar el campió grec, l’Olympiacòs, fent una sensació d’equip temible en una altra nit per recordar a Fontajau, permet pensar que el Ragusa, el pròxim rival, tampoc no està fora del seu abast, tot i que la tornada serà a Sicília.
L’Uni no va patir per l’eliminatòria en tota la primera meitat. Va respondre al 0-4 inicial amb una sessió continuada i imparable de rebot, primera línia agressiva, solidaritat al darrere i transició per anotar amb facilitat. I quan era en cinc contra cinc, Colhado oberta esmolava el canell. Amb 12-4, l’Olympiacòs va demanar el primer temps mort. No se sentia còmode ni amb l’Uni ni amb l’arbitratge, a distància sideral del d’Atenes (6 faltes locals contra 13 de gregues a la mitja part). Estava tastant la seva pròpia medicina. Només un 0-8 amb un parell de desajustaments castigats de tres en tres va aigualir el primer quart (del 26-8 al 26-16) abans que Romeo la clavés des de mitja pista (29-19).
L’Olympiacòs havia entrat en ritme anotador. Volia córrer i no sempre podia, però trobava alguna solució per sumar (30-18) i per mirar t’aturar Colhado (dos contra un). Anderson va entrar en joc (38-25) just quan l’Uni buscava i no trobava alternatives en atac si Colhado no rebia. Però les va trobar, bé amb Conde, amb Traoré amb triples i tirs oberts que feien veure les gregues que la manta no arribava a tapar-ho tot (47-27). I Chatzinikolaou i Macaulay, amb tres faltes.
L’Olympiacòs va tornar a la pista decidit a jugar com si fos a Atenes, i va arriscar amb Macaulay. L’Uni perdia fluïdesa i finor en la finalització, però al darrere no defallia en l’esforç i en la qualitat de l’esforç. I si apareixien dos triples per tauler com els de Mendy i contraatacs de la francesa (21 punts, sostre seu de la temporada), oli en un llum (59-37). En tot cas, ni el 0-8 al final del quart (del 64-40 al 64-48) va inquietar i Rosó va rematar el quart des del triple (69-46). En l’últim, espectacle i anar fent.
ELS VESTIDORS
Fasoulas, llegenda i ara ‘general manager’
La seva presència a Fontajau cridava l’atenció pels seus 2,13m. Situat en un dels fons de Fontajau, a peu de pista i molt a prop de la banqueta de l’Olympiacòs, Panagiotis Fasoulas (1963) va veure impotent com l’equip del Pireu deia adeu a l’Eurocopa. Des d’aquesta temporada, el llegendari pivot grec –entre els seus principals èxits figuren un Eurobasket (1987) i la primera Eurolliga de l’Olympiacòs (1997)– és el general manager de l’equip femení. “Tinc una filla jugant a bàsquet. No és el mateix tipus de bàsquet que el masculí, sobretot des del punt de vista físic, però la lluita i la passió per la victòria són les mateixes. Disfruto veient-lo”, deia Fasoulas abans de l’enfrontament d’ahir. Quan es va retirar, el 1999, va fer una incursió en la política i va arribar a ser escollit alcalde del Pireu l’octubre del 2006.
L’executiu subratlla la poca competitivitat de la lliga grega com un factor que penalitza l’Olympiacòs: “Som el millor equip i guanyem gairebé tots els partits molt fàcilment. Llavors, quan hem d’afrontar l’exigència a Europa, ens costa perquè no hi estem acostumats.” “La fita seria acabar jugant l’Eurolliga, però tampoc ens ajuda que a Grècia la llei no permeti més de tres estrangeres en el roster”.
El subdelegat evita quedar-se sol
Juan Manuel Sánchez-Bustamante, subdelegat del govern espanyol a Girona–, va marxar sobre les seves passes deixant anar que elaboraria un informe amb els motius de la seva absència de la llotja de Fontajau. El subdelegat del govern del PP, que és aficionat al bàsquet i ja havia assistit a alguns partits de l’Uni, havia fet saber que tenia la intenció de presenciar en directe el matx d’ahir. Segons va explicar el club, tenia el seu seient habitual disponible a la llotja. Però l’Uni, a qui correspon organitzar el protocol d’autoritats, tot i que la instal·lació sigui municipal, també va advertir l’Ajuntament de les intencions de Bustamante. Després de la violència policial de l’1 d’octubre, el consistori va decidir que si un representant municipal coincidia amb qualsevol càrrec del govern de l’Estat en algun esdeveniment, en marxaria. Ahir, l’Ajuntament de Girona tenia quatre representants, l’alcaldessa, Marta Madrenas, i tres regidors. Amb el partit ja començat, el subdelegat es va presentar a l’avantllotja. El director general de l’Uni, Xavi Fernández, va explicar que s’havia informat Bustamante que tenia un lloc assignat però que, si l’ocupava, els representants de la resta d’institucions s’aixecarien i marxarien, i se li va oferir una ubicació alternativa. Bustamante va decidir que, si no era a la llotja, no s’asseuria enlloc i, davant la possibilitat que la seva presència fes que la llotja –ahir molt concorreguda– es buidés i tenint en compte que el partit era televisat (TV GI i els mitjans digitals d’Esport 2) va optar per evitar el risc de veure’s sol a la llotja i va marxar.
Notícies relacionades
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024