FEB

Un triomf agònic

EBA. Una cistella de Xavi Costa 2,6 segons abans del final dona la victòria al Bàsquet Girona en un partit gris

GIRONA 63 BARBERÀ 62

BÀSQUET GIRONA:Costa (10), Juscafresa (8), Cuéllar (11), Carrasco (3), Alzamora (12) –cinc–; Manchón (10), Suskavcevic (1), Valera, Pascua (2) i Dos Santos (6). 20/37 de 2, 4/23 triples (2 Manchón i 1 Cuéllar i Carrasco), 11/15 tirs lliures, 35 rebots (8 Alzamora), 17 assistències (3 Juscafresa, Carrasco i Alzamora) i 65 de valoració (22 Alzamora).BARBERÀ:López (2), Sobrepera (2), Soumah, Guardia (10), Llull (24) –cinc–; Botella, Dzigal (3), Martínez (6), Maki (5) i Olaguibe (10). 15/39 de 2, 5/12 triples (3 Llull i 1 Maki i Olaguibe), 17/21 tirs lliures, 27 rebots (7 Sobrepera i Guardia), 7 assistències (3 Guardia) i 58 de valoració (25 Llull).PARCIALS:16-17, 20-22 (36-39); 14-11 (50-50) i 13-12 (63-62).

Fa algunes setmanes que el Bàsquet Girona ha perdut l’encert i la fluïdesa en el seu joc que el van caracteritzar en la primera volta. El que manté és la seva fortalesa a Fontajau –hi acredita 10-1 aquest curs– i això li permet estar a dalt. Ahir, va patir el que no està escrit per trencar la resistència del Barberà. De fet, tenia pràcticament el partit perdut quan, 7,6 segons abans del final, va perdre una pilota amb 61-62. Però, just després i en el servei de banda, Manchón va recuperar la pilota i va entregar-la a Xavi Costa, que culminaria el contraatac 2,6 segons abans del final. Seria la cistella del triomf, ja que, en l’acció posterior, els visitants fallarien el tir.

El triomf és doblement valuós per als de Quim Costa. Trenca una ratxa de dues derrotes seguides –continua tercer– i l’acosta a una victòria del Masnou, el líder, que va perdre a la seva pista contra el CBT.

Patint

Els gironins no es van trobar mai còmodes i el rival li va prendre la iniciativa en el primer quart. Ni el domini del rebot d’atac li permetia trobar ritme anotador, sobretot perquè no hi havia encert des de fora. El Barberà, en canvi, sí que tenia un focus anotador en la figura de Llull (15 punts en la mitja part i 24 al final). Això li va permetre anar cap a vestidors amb un lleuger avantatge (36-39).

Els pas dels minuts accentuava la igualtat i els locals no trobaven l’encert, ni amb tirs alliberats. Els visitants van tibar la corda (55-59, 36’), però l’equip no va desistir i, recolzat en Alzamora, va arribar viu a l’últim minut. Allà, quan semblava que ho tenia tot perdut, va aconseguir capgirar el resultat.