ACB

Puja l’exigència

Lliga Endesa. El Gran Canària trenca la ratxa del MoraBanc Andorra, diluït en defensa en la segona meitat

Va ser un partit trepidant entre dos equips en dinàmica molt bona que es va decantar per la capacitat d’asfíxia al rival que va implementar el Gran Canària en la segona meitat. Per al MoraBanc, s’acaba la ratxa de set victòries amb una derrota –i pèrdua del basket average inclòs– que l’obligarà a continuar remant per evitar el vuitè lloc i els quarts contra el Madrid.

L’equip del Principat va viure del triple en la primera meitat (9/15) però també va atacar amb equilibri. Malgrat tot, sense tancar bé el rebot (set d’ofensius de l’Herbalife) i amb massa pèrdues i un balanç defensiu imperfecte, va donar aire als locals tot i un 5-17 després d’un temps mort de Peñarroya (del 36-31 al 41-48).

I tornant del vestidor, el Gran Canària va apujar l’activitat defensiva i es va notar. Sanè, el més fiable en atac, al darrere era un més i Báez (dos punts en l’intermedi) va començar a produir (69-66). A més, en l’últim quart els canaris van trobar el triple (4/6) i l’Andorra el va perdre (1/5). Báez (quatre accions de tres punts en l’últim quart) i Oliver van agafar la batuta (14-3 per passar del 75-76 al 89-79) i els canvis defensius de Peñarroya (zona 1-3-1 i individual) van despistar per moments els locals (92-88) però un triple de Seeley contra la zona i un bàsquet de Báez van esterilitzar l’estratègia andorrana (97-70). 56 punts locals en la segona meitat són incontestables.

14
punts
d’Eulis Báez en l’últim quart, dels 22 que va anotar (20 en la segona meitat)
Se’ns ha escapat en dues o tres situacions. No hem estat llestos defensant Báez i hem permès 21 punts en contraatac, massa