FEB

Tres catalans a Plata

FEB. La comissió delegada, reunida ahir al migdia, va confirmar la plaça en la categoria al Vic i al Bàsquet Girona, que s’afegeixen a l’Hospitalet

Des del curs 2010/11, feia vuit anys, no hi havia tres equips catalans a LEB Plata. Llavors, el Prat, l’ADT i el Barça B eren tres dels 15 equips de la categoria. Ara s’ha tornat a assolir aquest registre gràcies a l’ampliació de 16 a 24 equips, aprovada per la FEB en l’última assemblea amb la idea de reactivar-la.

A banda de l’Hospitalet, la FEB va confirmar ahir la plaça al Vic i al Bàsquet Girona, presidit per Marc Gasol. Cap dels dos havia assolit l’ascens per mèrits esportius el curs passat des d’EBA, però tots dos van mostrar-hi interès quan es va donar el vistiplau al nou format de LEB Plata, amb 24 equips repartits en dos grups de dotze per situació geogràfica (est i oest). El Vic tornarà a una categoria en què ja va militar tres anys (2005-08) fins que va pujar a LEB Or, en què hi estaria només la temporada 2008/09. Se salvaria, però es va veure obligat a renunciar-hi, ofegat pels deutes i a tornar a engegar des de copa Catalunya. El cas del Bàsquet Girona és diferent. Creat el 2014, el club va apostar fa tot just un any per afegir a la seva estructura un sènior. Ara, tot i que no ho tenia previst inicialment, ha decidit fer un pas més en el seu creixement.

Els tres catalans estan enquadrats en el grup Est. Els altres nou equips són l’Albacete, La Roda, l’Almansa i el Villarrobledo –tots ells de la demarcació d’Albacete–; l’Azuqueca de Guadalajara, el Lucentum Alacant, el Menorca, el Múrcia i el Morón.

Sense sorpreses

La comissió delegada de la FEB d’ahir va ser una bassa d’oli i, per segon any seguit, totes les places van quedar cobertes i no va fer falta cap pròrroga. A LEB Or hi haurà tres catalans (Prat, Barça B i Força Lleida) després de l’ascens del Baxi Manresa, en una edició amb equips de pedigrí vinguts des de la Lliga Endesa (Bilbao i Betis) i també des de baix, com el Granada i el Canoe. Pel que fa al grup C d’EBA, els canvis més destacats són la inclusió del Martorell, que ve de LEB Plata; l’ascens de tots els equips que van jugar la final a quatre de copa Catalunya (Esparreguera, Salou, SESE i Martinenc) i la repesca del Salt, beneficiat per la renúncia del Collblanc. Aquests calendaris es faran públics entre dilluns i dimarts.

*LEB Or (18)
Prat, FC Barcelona B, Força Lleida, Araberri, Bilbao Basket, Palma, Càceres, Tau Castelló, Corunya, Ourense, Betis, Granada, Osca, Canoe, Oviedo, Palència, Ciudad de Valladolid i Melilla.
*LEB Plata (24)
Grup Oest:
Baskonia, Iraurgi, Àvila, Plasència, Clavijo, Navarra, Marín, Zamora, Zornotza, Estela, Tormes (vinculat del Fuenlabrada) i Gijón.
Grup Est:
Bàsquet Girona, Vic, L’Hospitalet, Albacete, La Roda (Albacete), Almansa (Albacete), Villarrobledo (Albacete), Lucentum Alacant, Menorca, Múrcia, Morón i Azuqueca (Guadalajara).
*EBA (Grup C, 28)
24 equips catalans (Martorell, Mollet, JAC Sants, AECC Mataró, Boet Mataró, Sant Josep de Badalona, Cornellà, Barberà, El Masnou, Arenys, UB Sant Adrià, Castelldefels, Igualada, Castellbisbal, Quart, Pardinyes, MoraBanc Andorra B, CB Tarragona, Valls, Salt, Esparreguera, SESE, Salou i Martinenc); 2 de Balears (Palma i Calvià) i 2 d’Aragó (Olivar i Companyia de María).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)