Eurocopa

Això és una altra cosa

L’Spar Citylift recupera l’essència del seu joc, atropella l’Uni Györ i arriba a l’equador de la primera fase amb un balanç impecable (3-0)

58

Pavelló: Fontajau, 1.000 espectadors. Àrbitres: Simonow, Barrima i Van Hoye.

Parcials: 23-17, 20-12; 14-11 i 21-18.

Era un dia per alçar la veu i l’equip ho va fer. Amb grapa, determinació i mentalitat, l’Spar Citylift va treure la seva millor versió per propulsar-se a Europa –en l’equador de la primera fase, acredita un 3-0 amb un +52 de punts– i demostrar que el que va succeir a La Seu d’Urgell va ser un accident. D’aquells que, al llarg d’un curs, passen.

L’equip va recuperar tota la substància del seu joc i sobretot a partir de segon quart, va desmuntar un rival que ja venia prou sacsejat pel canvi de tècnic i una crisi de resultats en la lliga hongaresa. Amb totes i cadascuna posant el seu gra de sorra, el duel s’havia esquerdat a principi de tercer quart. Més enllà de l’activitat al darrere, hi va tenir molt a veure el control del rebot gironí. Dels 39 rebots que hi va haver sota la cistella de l’Uni Györ, més de la meitat (20) van acabar en mans locals. Un registre demolidor.

El factor Oma

Que Hampton ja estava recuperada de l’estrebada a l’abductor –al matí, el club va confirmar que la ressonància havia sortit bé i que el múscul estava intacte– va posar-ho de manifest en l’arrencada, exhibint la seva facilitat anotadora. Però, en defensa, patia i Spanou en treia suc en l’emparellament. No era cosa només de la nord-americana; l’equip no acabava de localitzar el to defensiu i, entre això i els errors no forçats sota cistella –sort una vegada més de la fortalesa en el rebot d’atac–, l’Uni Györ podia mantenir la igualtat (12-12, 7’).

Però no tardaria a cedir terreny. Hi ajudaria la ratxa des de l’arc –tres triples amb bona circulació, en la recta final del primer parcial– i l’energia injectada a la defensa per Oma, des de la banqueta. Aquest cop, la seva aparició, a banda dels seus valuosos intangibles, va generar en atac, fent de tot i bé. I l’Spar Citylift se’n va anar a l’electrònic, gràcies també a la seva jerarquia a la zona (36-20, 14’). A les visitants, en cada atac se’ls feia de nit i, sense connexió amb les pivots, acabava llençant de forma forçada. Dos tirs de camp fets va ser el bagatge hongarès en el segon quart, on per acabar-ho d’adobar Spanou i Gray ja acumulaven tres faltes. Només el desencert local en tir lliure (10/20 a l’equador) va permetre que, a la mitja part, l’enfrontament encara fos viu (43-27).

Si encara hi havia algun dubte sobre a qui pertanyia el partit, l’equip va volatilitzar-los ben aviat, amb dos triples seguits, de Palau i Murphy (51-31, 24’). L’Uni Györ, destarotat, no tenia arguments per competir ja que el rebot era gairebé monopoli gironí. Va ser a través d’accions individuals de Spanou on hi va trobar petroli per tal d’evitar que la situació se li escapés de les mans. Però això, a mig termini, era un mal negoci. I més encara si l’Spar Citylift no abaixava la pressió a la pilota i la intensitat al darrere. Del joc de transició fruit sobretot de pèrdues de rival, se’n va generar un +27 a mitjans d’últim quart (71-44). Les hongareses ho van maquillar en un tram final en el qual hi va haver algun minut per a les joves.

LA DADA

18
punts
va anotar l’equip gironí arran de les 19 pilotes perdudes, que va concedir ahir l’Uni Györ, la majoria en el segon quart.

Molt satisfet pel treball. Hem fet una primera part de notable alt, tant en defensa com en atac. L’equip està ficat, amb ganes de treballar, de créixer i avui s’ha vist
Èric Surís
La derrota contra el Cadí va fer mal i hem fet un pas endavant en defensa. Hem demostrat que som equip amb molt potencial i treballem per ser-ho
Núria Martínez
L’Helena [Oma] sempre està incommensurable. En l’estadística no es veu sempre el que aporta. Ens ajuda sempre molt
Èric Surís
Per competir a aquest nivell, hem de protegir molt millor el rebot a la nostra anella. Ens han creat molt problemes en això i ha estat clau
Milos Pavlovic

Spanou, ovacionada en el retorn

L’alera pivot grega va deixar bon record a Girona en les dues temporades que hi va estar (2015-17). Fins i tot hi havia ahir a Fontajau qui lluïa la samarreta de l’Spar Citylift amb el seu nom a l’esquena. Fortament ovacionada durant la presentació de l’Uni Györ, Artemis Spanou va agrair després del partit aquesta rebuda: “Sempre he dit que aquí hi vaig estar molt bé. Guardo grans records d’aquella etapa i ho considero casa meva.” Quant al partit, va admetre la superioritat gironina. “Elles són un equip molt dur quan juguen a casa. Necessitàvem fer 40 minuts perfectes, i hem tingut massa alts i baixos. Ens han fet mal sobretot en el rebot”, explicava la grega, que va afegir-hi: “El que hem de fer és mirar endavant i ser positives.” Incisiva i castigant la defensa de Hampton en el primer quart, els problemes de faltes –tres en el segon quart– la van limitar. Acabaria estirant l’equip en l’últim quart, evitant que el ruixat fos més ampli del que s’intuïa a pocs minuts del final.