Més bàsquet

La vida lluny de Girona

Bàsquet. El gruix de jugadores que van deixar l’Spar Citylift aquest estiu disposen ara d’un paper preponderant en les seves noves destinacions

Cadascuna amb la seva casuística, però cap d’elles va prolongar el seu contracte amb l’Spar Citylift. No van faltar-los ofertes i quasi totes –el cas de Laura Roig és atípic perquè va decidir reorientar la seva vida, lluny del professionalisme– han arribat a l’aturada per la finestra FIBA essent pals de paller o peces de pes en la rotació en els seus respectius equips.

Magali Mendy és la que més està brillant. De fet, el club gironí l’hauria volgut renovar, però el seu catxet no va permetre retenir-la. Se’n va tornar al seu país, a França, i és la líder del Villeneuve d’Ascq. Sobresurten les seves xifres en l’Eurolliga, on és la millor anotadora (12,2) i màxima rebotejadora a l’equip (7,2). A més, està com a tretzena més valorada del torneig (16,4). De moment, el balanç és magnífic a Europa (2-1) i no tant a la competició francesa (3-2). De companya d’equip té Shante Evans. Perjudicada pels seus percentatges, no té uns registres tan vistosos, però ja es va veure el curs passat a Girona que el seu joc va més enllà del que surt a l’estadística.

A Turquia també comparteixen equip Nicole Romeo i Kristina Alminaite. L’australiana està a un nivell altíssim i tot l’equip –el Canik Belediye només disputa lliga turca– gravita al seu voltant. Fa punts amb eficiència –el seu 39% en triples és meritori si es té en compte que en tira vuit de mitjana– i esetà en el Top 10 del campionat en anotació i assistències. No està desentonant tampoc Alminaite. A Turquia disposa de més minuts –gairebé 25, el doble que a Girona– i pes en l’engranatge col·lectiu. Arriben amb balanç negatiu al parèntesi (2-3), després de perdre tres partits seguits. María Conde va marxar al Wisla polonès a buscar protagonisme, i l’està trobant. Especialment inspirada està en el campionat polonès, on és referent estadística. No és el mateix a Europa, on una altra exgironina (Leo Rodríguez) és qui talla el bacallà. L’equip competeix en l’Eurocopa després de perdre la prèvia de l’Eurolliga. Un cop molt dur.

La lesió de Traoré

L’alera pivot ha estat l’única que s’ha quedat en la Lliga Femenina, a les files de l’Ensino, que acaba de pujar. Una lesió de genoll va impedir-li debutar fins a la quarta jornada, i en els dos primers partits va actuar amb restricció de minuts (13 i 17, respectivament). El cap de setmana passat, contra l’Avenida, va ser el primer dia en què va jugar en plenitud i va fer-se veure, amb 14 punts i 9 rebots en 33 minuts.

*Magali Mendy
12,2 punts (51,6% en tirs de dos), 7,2 rebots, 3,6 assistències i 2,8 recuperacions en 30,6 minuts en l’Eurolliga amb el Villeneuve d’Ascq francès.
*Shante Evans
8,4 punts (39,4% en tirs de dos) i 4,4 rebots en 23,6 minuts en l’Eurolliga, també amb el Villenueve d’Ascq francès.
*María Conde
13 punts (55% en triples), 5,4 rebots i 1,2 assistències en 22,2 minuts en la lliga polonesa, amb el Wisla de Cracòvia.
*Nicole Romeo
18 punts (39% en triples), 4,6 rebots, 5,2 assistències i 1 recuperacions en 32,4 minuts en la lliga turca amb el Canik Belediye.
*Kristina Alminaite
8,8 punts (63,3% en tirs de dos), 5,4 rebots i 1,2 taps en 24,8 minuts, també amb el Canik Belediye en la lliga turca.
*Astou Traoré
9 punts (47,1% en tirs de dos), 4,7 rebots i 0,7 assistències en 21 minuts amb l’Ensino, en la Lliga Femenina.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)