Eurocopa

Cap a Zagreb, amb Jerome Jordan

Eurocopa. El pivot jamaicà ja debutarà avui a la pista del Cedevita en l’estrena del MoraBanc en el Top 16

Sense temps ni per pair el raïm, el MoraBanc va enfilar ahir el camí cap a Zagreb. Aquesta tarda (19. 30 h), a la capital croata, debutarà en el Top 16 de l’Eurocopa. Treure-hi el cap per primera vegada en la seva història era l’objectiu dels tricolor, però un cop aquí, tal com va destacar en la prèvia el tècnic, Ibon Navarro, en volen més: “Estem en un grup amb rivals que tenen pressupostos brutals, però això no ens resta ambició per fer bé les coses i classificar-nos per al play-off.” Passen els dos primers de cada grup.

En l’expedició, una cara nova. Es tracta de Jerome Jordan, contractat fins al final de curs per substituir Whittington. L’interior jamaicà arriba en plena forma –va jugar diumenge el seu últim partit amb el Breogán, en què va fer 10,8 punts i 5,1 rebots en tan sols 22,9 minuts– i dotarà l’equip del Principat de molta més presència física en la pintura. Avui, ja intentarà posar el seu gra de sorra a la pista del Cedevita, un rival que ha crescut a partir del canvi a la banqueta –es va acomiadar Sito Alonso i es va posar en el seu lloc Slaven Rimac– i de sacsejar la plantilla. Tant és així que enllaça set triomfs a la Lliga Adriàtica, fet que l’ha situat segon (9-4), només superat per l’Estrella Roja (12-0). Per això i per l’experiència del passat exercici –derrota contundent per 91-73–, el MoraBanc sap que haurà de millorar molt les prestacions com a foraster respecte de la primera fase per arrencar-ne un triomf que seria d’or. I és que, a priori, la del Cedevita és la pista més assequible que hi ha en el grup H.

Plaza i Renfroe

L’equip andorrà és un dels pocs que han apuntalat la plantilla amb vista a aquesta fase. El Zenit va optar pel revulsiu de canvi de tècnic –Joan Plaza per Vasily Karasev–, mentre que l’Asvel ha incorporat Alexis Ajinca, que va passar el curs passat en blanc per una lesió de genoll. El reforç més cridaner és el d’Alex Renfroe, que va deixar el Baxi Manresa per anar al Partizan. De fet, va debutar dissabte a la pista de l’Olimpija a la Lliga Adriàtica (victòria per 66-72), amb 11 punts i 4 assistències en 23:41 sobre la pista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)