Eurocopa

“Estic contenta de tornar”

Bàsquet. Eurocopa. Els cinc minuts de Bea Sánchez contra l’MBA són el seu debut continental en un club i el reforç de Hampton jugant d’aler

La final de la Lliga Catalana del 7 d’octubre a Fontajau contra el Cadí (89-63) era fins dimecres al vespre l’únic partit que havia jugat Bea Sánchez (1989, 1,91 m) amb l’Spar Citylift. Acabava d’arribar del mundial i, sortint de la banqueta, va fer 11 punts (1 triple) en 13:29. En l’escalfament de la supercopa a Würzburg, tres dies després en la setmana que començava la lliga, va notar un fort dolor a l’esquena que derivaria en una hèrnia discal. Corregida amb el pas per la sala d’operacions, l’andalusa va rebre l’alta mèdica hores abans de debutar a Europa. “Aquesta última setmana havia entrenat amb l’equip, les sensacions eren bones i estic contenta de tornar”, va dir després de sortir a 4:16 per al descans amb 30-26 en el lloc de Colhado. En el tercer quart va entrar un minut per donar aire a Hampton, amb qui va compartir parquet a la primera meitat.

“Es fa molt llarg, el pitjor ha estat passar poques hores amb l’equip: hi ha molts viatges i m’he hagut de multiplicar per fer els meus entrenaments extres”, va dir la pivot de Rota, feliç per tornar quatre mesos després. “Especial perquè de fet era el meu debut a Europa i m’hauria agradat que fos d’una altra manera. Les circumstàncies han estat aquestes”, va posar en context. I hi va afegir: “Ara mateix estic començant, m’he de posar en forma amb minuts i entrenaments i agafar ritme. Sumar sensacions per poder arribar al meu nivell, a tot el que pugui, però encara em falta.”

“Quan tinguem l’equip sencer, toquem ferro, tindrem aquestes cartes i eines tàctiques: que el rival no sàpiga com podem jugar. Cincs d’un caire o d’un altre, mil combinacions que si no hi ha contratemps són eines que ens han d’enriquir”, va afirmar Èric Surís, qüestionat sobre la titularitat de Hampton jugant d’aler en el partit contra el València, l’últim de l’Spar Citylift a Fontajau a la lliga. El gironí, que durant el primer tram competitiu tenia les dues cincs (Colhado i Reisingerova), Hampton i Oma –aler titular dimecres– per cobrir la rotació a la pintura, disposa ara de Sánchez i Dongue, en el cas de la moçambiquesa –quatre partits amb 7,5 punts i 6 rebots– sense poder jugar l’Eurocopa.

El campió, endavant

L’Uni va superar l’eliminatòria de 16 dimecres, com el seu pròxim rival, per accedir als quarts de final –entren després quatre equips de l’Eurolliga–, el Szekszard, i el Cukurova; que jugarà la seva eliminatòria amb el Wisla. El Galatasaray, novè al rànquing de la primera fase –l’Spar Citylift va ser tercer, amb 6-0 i +119 darrere el BLMA (167) i el Cukurova (142)– va ser el primer a disputar l’eliminatòria prèvia a passar també aquesta. Campió el 2018 eliminant les gironines als quarts i l’Avenida a les semifinals, jugarà ara amb el BMLA, que va remuntar 19 punts al Venècia. Lió (12è al rànquing) i també amb una eliminatòria més a les cames i Tarbes (4t) jugaran l’altra eliminatòria de vuit (dies 14 i 21).

Elimin. de 16

tornada

Cukurova - Besiktas

83 - 80 (73-65)

Szekszard - Bydgoszcz

86-60 (60-77)

Spar Citylift - MBA Moscou

73-63 (69-71)

Gorzow - Asvel Lió

67-81 (82-90)

Wisla - Nantes

64-56 (87-67)

DVTK - Galatasaray

65-69 (76-77)

BLMA - Venècia

83-60 (64-83)

Tarbes - Ruzomberok

62-48 (65-68)

(*) - entre parèntesis, les anades

Shay Murphy i el mal temps

Si Shay Murphy no era encara ahir a Girona el motiu és la connexió aèria. L’escorta de l’Spar Citylift va quedar atrapada a l’aeroport des del qual havia de tornar de Portland, on va complir el requeriment de la justícia dels Estats Units per exercir de jurat popular, pel mal temps. La màxima anotadora de l’Uni a la lliga –16 punts per partit, la quarta de la competició– ha d’arribar fent escala a Amsterdam.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)