Eurocopa

Exigència en augment

Amb Hampton a disposició, l’Spar Citylift visita avui la pista de l’Szekszárd, en l’anada de l’eliminatòria de vuit

Les hongareses acrediten 14-1 aquest curs com a locals i disposaran de McCall, recuperada de la lesió

Que l’Spar Citylift estigués tan lluny del que se n’espera, dissabte a Bembibre, es pot explicar des de la regulació d’esforços, conscient o inconscient, en una temporada que si bé no és llarga sí que és intensa en partits. Per sort, la seva versió més discreta no li va comportar danys col·laterals, i va prolongar fins a 14 la ratxa de triomfs en la Lliga Femenina, a més de retenir el lideratge, una setmana més.

Avui, tot serà una història diferent. L’equip gironí requerirà la seva millor cara per esgarrapar un resultat positiu a Hongria, a la pista de l’Szekszárd, en l’anada de l’eliminatòria a vuit. A aquestes altures de la pel·lícula, qualsevol desplaçament europeu és difícil –ja ho va tastar en l’anterior eliminatòria, contra l’MBA Moscou, en què va perdre la imbatibilitat– i no afrontar-lo amb la concentració i mentalitat correctes pot costar-li molt car, per molt que tingui el cartutx de la tornada a Fontajau la setmana que ve. Les hongareses han firmat enguany un 14-1 a casa, entre la lliga del seu país i la competició europea. Només han perdut contra el Sopron de Roberto Íñiguez i Queralt Casas (56-67). Un aspecte que denota la dificultat del compromís d’aquesta tarda, com adverteix el segon entrenador, David Muñoz: “La seva fortalesa recau en la defensa. Són agressives, molt dures en el contacte, sobretot a casa, i si no estem al màxim, ens poden treure de la pista.”

Llevat de Leia Dongue, inactiva a Europa, la resta de la plantilla va viatjar ahir cap a la petita localitat del sud d’Hongria, de 33.000 habitants. També Hampton, que va tenir descans a Bembibre per preservar-la d’unes molèsties al genoll i que tornarà a estar disponible. La seva versatilitat i punts (14,8 punts fins al moment) són cabdals per a l’equip.

Arguments sòlids

Tot i tenir més de tres dècades d’història a darrere, ha estat en el darrer trienni quan l’Szekszárd ha adquirit pes en el bàsquet del seu país. El curs passat, va guanyar el seu primer títol –la copa, derrotant en la final el Sopron (66-64)– i ha arribat fins a la final en la lliga, en els dos últims anys. Aquest curs, fins i tot va jugar la prèvia de l’Eurolliga, en què va perdre contra el Villeneuve-d’Ascq de Shante Evans i Magali Mendy.

Arribar a l’eliminatòria de vuit li suposa igualar el seu sostre en el torneig. El curs passat, el de l’estrena a Europa, el Hatay turc va privar-lo d’entrar a quarts. Dirigit un any més pel serbi Zeljko Djokic –va agafar l’equip el febrer del 2016–, ha traçat un trajecte sòlid a l’Eurocopa, amb una primera fase que li va permetre saltar-se la primera eliminatòria (5-1 i sisè millor rànquing) i una remuntada de molt mèrit contra el Bydgoszcz. Havia rebut de valent a Polònia (-17) i ho va aixecar sense la participació de McCall, per un esquinç de turmell. La nord-americana va reaparèixer diumenge en el campionat hongarès –victòria per continuar terceres (13-4), lluny del Sopron (17-0)– i formarà una parella interior de molt nivell amb Bishop. Entre totes dues, acrediten 38,1 punts i 17,6 rebots de mitjana. Per fora, compte amb el moment de forma d’Eldebrink (41,6% en triples tirant-ne set). Col·lectivament, tenen cura de la pilota (12,8 pèrdues) i saben moure-la per trobar situacions d’avantatge o tirs còmodes (20,4 assistències fins ara).

Elimin. de 8

anada

Galatasaray - BLMA

18 h

Szekszárd - Spar Citylift

18 h

Lió Asvel - Tarbes

20 h

Wisla - Çukurova

18.30 h (demà)

(*) - els partits de tornada són la

setmana que ve

LA PRÈVIA

És un equip amb gran fortalesa mental i duresa defensiva, sobretot a la seva pista, on el públic empeny moltíssim
David Muñoz
assistent

LA DADA

Estem en una bona dinàmica, positives per aconseguir un bon resultat d’Hongria i després rematar-ho a Fontajau
Núria Martínez
60,8%
punts
de l’equip hongarès els fan entre Bishop (20), McCall (18,1) i Eldebrink (14,8). Totes tres acumulen el 52,6% dels tirs de camp a Europa de l’Szekszard.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)