Repòquer català a Europa
ACB / Lliga Femenina. El Barça i l’Spar Citylift jugaran a l’Eurolliga; el Sedis Cadí, a l’Eurocopa, i el Divina Joventut i el Baxi Manresa ballen entre l’Eurocopa i la Champions League
El cap de setmana va servir per acabar de posar el colofó a una temporada històrica per al bàsquet català. Amb la classificació per als play-offs del Divina Joventut i del Baxi Manresa es completa un curs inoblidable en què fins a cinc equips de Catalunya s’han classificat per disputar el curs vinent alguna competició continental. El Barça i l’Spar Citylift Girona disputaran l’Eurolliga. Els blaugrana perquè tenen contracte i les gironines després de quedar campiones de la Lliga Femenina. El seu president, Cayetano Pérez, ho va confirmar la setmana passada després d’assegurar-se la viabilitat econòmica. És el mateix que farà en els pròxims dies el Cadí La Seu, que ja està construint una plantilla per compaginar la lliga estatal amb l’Eurocopa, la competició que ha disputat l’equip gironí aquesta temporada. Les de la Seu d’Urgell s’han guanyat el respecte i l’admiració de tothom pel fet d’haver arribat a la copa de la Reina i a les semifinals de la Lliga Femenina. Finalment, la Penya i el Manresa s’han assegurat com a mínim participar en la Champions League.
Per normativa l’ACB només pot tenir set places entre l’Eurolliga i l’Eurocopa. El Baskonia, el Barça i el Madrid tenen bitllet per a la màxima competició continental per contracte i el València l’ha aconseguit com a campió de l’Eurocopa. Per tant, per a la segona competició continental queden només tres places. Si als quarts de final passen els quatre caps de sèrie, tindrien plaça l’Unicaja, el Saragossa i el Joventut, i el Manresa tindria plaça a la Champions League. Si els de Joan Peñarroya, però, passessin eliminatòria i un d’aquests tres equips no, llavors els manresans tindrien Eurocopa. Però des de Badalona han d’estudiar què els interessa més jugar. L’objectiu de prendre part en una competició europea és perquè els joves juguin minuts encara que sigui amb el peatge de derrota. En aquest sentit, és més fàcil la Champions League perquè és més fluixa. Si no hi ha cap canvi radical, però, volen ser a l’Eurocopa.
Al Nou Congost primer estudiaran si accepten jugar a Europa. A hores d’ara el director esportiu, Román Montañez, està pensant en un equip per jugar competició europea. Però també es té el record de quan es va guanyar la lliga ACB, que el curs següent es va patir molt per compaginar dues competicions. Els manresans volen veure quina capacitat econòmica té el club per jugar l’ACB i a Europa. Automàticament jugar dues competicions obliga a tenir una plantilla més llarga, de més nivell, despeses econòmiques i desgast físic i mental. Evidentment, si fos pels aficionats, tant els del Joventut com els del Manresa volen jugar abans l’Eurocopa que la Champions League per l’atracció que té de noms i de nivell. La Champions paga els clubs per participar-hi; a l’Eurocopa no.
Una dada per reflexionar
Es té la por que l’exigència de l’Eurocopa acabi passant factura a l’ACB com li ha passat al MoraBanc aquest curs, que no ha entrat ni a la copa ni al play-off. Dels equips que jugaven a Europa aquest curs, el Tenerife, el Fuenlabrada, el Gran Canària, el Múrcia i el MoraBanc no han entrat al play-off.
Mercat: Araújo a Girona i Peña cap a la Seu
Els equips catalans que jugaran a Europa es van reforçant. Ahir l’Spar Citylift va anunciar el fitxatge de l’alera pivot internacional María Araújo (1,88 m, 1997), que arriba del Wisla de Cracòvia, on ha fet 6,7 punts, 6,6 rebots i 9,2 de valoració. El Cadí tampoc perd el temps i va anunciar la incorporació de Laura Peña, base aquest últim curs del Femení Sant Adrià.
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024