FEB

L’Spar Citylift guanya però no brilla (64-51)

Bàsquet.

L’Spar Citylift continua invicte en la Lliga Femenina (6-0) després de superar aquesta tarda el Campus Promete en un partit en què ha viscut un malson en els llançaments triples (2/21) i en la defensa sobre Dongue, campiona amb l’equip la temporada passada. En la primera part Andusic i Coulibaly han sostingut l’equip en atac i en la segona n’hi ha hagut prou amb una bona defensa per mantenir la diferència.

El partit ha començat amb la lectura d’un manifest demanant el final de la repressió i l’alliberament dels presos polítics, un missatge que s’ha pogut llegir també en els anuncis publicitaris.

El desllorigador del partit ha estat, paradoxalment, una desafortunada acció de Coulibaly, que ha caigut, s’ha marejat i ha necessitat assistència per tornar a la banqueta. Ha saltat a la pista Andusic, que en un tres i no res ha fet tres bones accions, amb bones assistències d’Elonu, i la diferència ha començat a créixer (11-4). L’equip, a més, ha exercit més que un domini una dictadura tan gran com l’espanyola en el control del rebot, sobretot l’ofensiu, i malgrat els errors en els llançaments sempre apareixien les segons oportunitats. L’aparició de Rosó també ha tingut un impacte directe en l’atac de l’equip. Gràcies a un triple de la mataronina l’equip ha acabat el primer quart grans sensacions (18-6).

Si en el primer quart Andusic s’ha divertit en el segon, Coulibaly, del tot refeta, ha agafat el relleu i amb vuit punts ha castigat de forma incessant la cistella visitant. El rebot ha continuat essent missió gairebé impossible per al Promete, que després de dues penetracions de Sykes i Araújo s’ha vist 17 per sota (30-13). Llavors ha aparegut Dongue, que definitivament ha volgut demostrar que mereixia una segona oportunitat a Fontajau. Tota sola, perquè les seves companyes no buscaven a ningú més, ha trobat sempre el camí més directe cap a cistella (14 punts) fins al punt de treure de polleguera Surís, que de ben segur havia avisat de com les gastava la pivot africana.

El joc de l’Uni no ha millorat en el tercer quart. En el rebot i en defensa, tot i que Dongue encara ha fet mal, l’equip ha estat sòlid però en atac les ha vist magres en els triples (1/15 al final del quart) i també en les transicions, que gairebé mai ha pogut completar en cistelles fàcils. Així, Elonu i Mendy s’han buscat la vida en accions individuals i forçant faltes a l’espera de temps millors. Uns temps que no han arribat en els minuts finals. El drama en els triples, la majoria llançats en bona posició, s’ha accentuat fins que Palau ha dit que prou i n’ha col·locat un a la cassola després de 17 intents fallats (60-44). Ha estat, de fet, la sentència.