FCBQ

Dol al bàsquet català per la mort de Joan Carles Pie

Bàsquet. El tècnic, de 53 anys, no ha pogut superar la malaltia que l’havia obligat a deixar la banqueta del Cadí la Seu l’estiu del 2017

Joan Carles Pie (El Masnou, 12-6-1966) ens ha deixat. L’entrenador no ha pogut superar la malaltia que se li va detectar l’agost del 2017 i que el va obligar a deixar la pretemporada del Cadí la Seu, l’equip que ja havia dirigit les dues temporades anteriors i amb la plantilla que ell mateix havia dissenyat i que ja no va poder dirigir.

Pie ha batallat durant dos anys llargs contra un càncer. La seva trajectòria òria, llarguíssima com a tècnic, va començar a Mataró (1993-95) i va continuar al Sant Josep de Badalona (1995/96), UE Mataró (1996/97), Universitari (1998-2000, on va prendre contacte amb la Lliga Femenina), Cadí la Seu (2001-03), Andorra (EBA, 2007-10, amb ascens inclòs a LEB Plata), Barça júnior (2010/11), Arenys (2013/14), Sedis (Copa Catalunya 2014/15) i d’aquí al Cadí La Seu, on va rellevar Miguel Ángel Ortega quan aquest fa fitxar per l’Uni Girona.

Al Cadí va prosseguir la trajectòria de creixement que havia iniciat l’equip en temporades anteriors. El va classificar cinquè i vuitè en les dues temporades que el va dirigir i, tot i que el combat amb la malaltia l’absorbia, celebrava també com a propis els èxits del seu Cadí sota la direcció del seu successor, Bernat Canut, que ja havia estat el seu ajudant.

La seva trajectòria en l’àmbit dels clubs es va compaginar amb la de seleccionador català en diverses categories de formació. Persona de tracte molt proper, no negava mai una opinió, encara que hagués de ser crítica, però la formulava amb el màxim respecte. Va col·laborar amb L’Esportiu com a analista en diversos moments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)