Basquetmaníacs confinats
Pere Purrà (Sant Celoni) i David Planas (Masculí Maresme i Lliçà d’Amunt) revolucionen el bàsquet català a les xarxes amb una lliga virtual
Hi ha 30 equips de clubs catalans i cua per entrar: “És una manera de viure la nostra passió pel bàsquet i fomentar relacions entre clubs”
El bàsquet a Catalunya va sempre davant de tothom. I això s’ha tornat a veure durant aquest confinament. Només de decretar-se el confinament el comitè tècnic de la federació catalana va posar en marxa els cursos on line d’entrenadors. Però una altra bomba ha arribat des de Sant Celoni, al Montseny. Entre els seus 18.000 habitants, va aparèixer el director esportiu del club de la vila, Pere Purrà, per revolucionar el món del bàsquet a Catalunya de manera virtual i fer que l’Instagram @lbvirtualcat tregui fum. Juntament amb el seu amic de Granollers David Planas, tècnic al Masculí Maresme i al Lliçà d’Amunt: “Vam pensar que una bona manera de fer que els clubs catalans continuessin actius i competint era organitzar una lliga virtual a través de l’NBA 2K. Vaig veure que en futbol ho van fer amb el FIFA 20, amb futbolistes de primera divisió, i vaig pensar que quina millor manera que fer-ho amb bàsquet i que en formessin part els clubs catalans des de territorial fins a lliga EBA.”
És per això que vam començar a contactar amb gent i ràpidament es va aconseguir trenta equips, els mateixos que hi ha a l’NBA, i començar a fer conferències: “Farem una lliga regular de 29 partits i després el play-off però fins i tot vam fer el draft i vam poder seguir-lo per streaming” assegura Purrà. L’ideòleg i emprenedor d’aquesta lliga virtual explica que l’experiència està sent brutal: “És un joc amb moltes possibilitats: et pots dissenyar la samarreta, posar nom al pavelló... Per exemple el Tona i el Grup Barna han fet uns equipaments brutals, hi ha clubs històrics i d’altres com el Santa Coloma han portat el joc fins a l’extrem de fer retransmissions en streaming; tenim una eina com és el Twitch per poder veure en línia tots els partits.”
Allau d’aspirants a jugar
L’èxit de la competició és tan gran que hi ha cua d’espera per jugar. “Hem decidit que farem una lliga júnior o una divisió B perquè són molts els que ens han dit que volen jugar i potser farem ascensos i descensos. No s’ha de pagar res només té la finalitat de fer bàsquet i que entre els basquetmaníacs ens coneguem millor des de Lleida a Girona i des de Tarragona a Barcelona”, assegura Purrà. El director esportiu del Sant Celoni assenyala de quin factor està més orgullós: “Aquest joc permet que un club com el Bon Pastor guanyi contra equips històrics com el Sant Josep o la Unió Esportiva Mataró, ens ho passem molt bé i està fomentant la relació entre clubs perquè una de les normes és que siguin jugadors vinculats a cada entitat, si no no tindria sentit. No hem acceptat ofertes de clubs de fora de Catalunya perquè ho volíem fer amb clubs d’aquí.” Tot i que cada club el representa un jugador, molts de cada plantilla també s’hi impliquen.
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024