FEB

Sàbat, l’heroi de l’ascens

Bàsquet. La victòria en la pròrroga a la pista del Ponferrada (83-85), amb el base (10 punts i dos triples) com a figura en el temps afegit, haurà resultat absolutament determinant

Ni els jugadors ni l’entrenador del Girona –Àlex Formento– ho sabien però el diumenge 8 de març van jugar a la pista del Ponferrada probablement un partit històric per al club, que va assolir un triomf (83-85) que li va permetre acabar la jornada com a segon classificat del grup d’ascens de la LEB Plata amb les mateixes victòries que el Tizona (tercer) i el Prat (quart), amb el qual tenia l’average guanyat de la primera fase.

Va ser un partit que l’equip va semblar tenir controlat fins als últims minuts. Sevillano va forçar la pròrroga a 17 segons del final, però els locals van tenir un tir per decidir el partit. Ja en el temps afegit va aparèixer Albert Sàbat,que amb encert des de l’exterior (10 punts i dos triples inclosos), va fer que el partit es decantés de la banda gironina (83-85). Una bona acció defensiva de Sergi Costa en l’última jugada va evitar que els locals tinguessin un últim tir per igualar o remuntar el partit. Sàbat és un dels pocs que té garantida la continuïtat per a la temporada vinent.