FEB

L’estiu amb més incògnites

Bàsquet. La presència en l’Eurolliga de l’Spar Girona dependrà de quantes places doni la FIBA a la Lliga Femenina, amb l’Uni encara en els quarts de final de l’Eurocopa, que es podria acabar al setembre, i molt pendent de quin projecte fa

L’estiu més llarg per a l’Uni des que es va fundar el 2005 és, també, el que presenta més incògnites per resoldre. L’estació que marca el canvi de curs va començar de facto ahir amb la resolució de la comissió delegada de la FEB, per la qual no hi ha campió de lliga ni descensos. Però és que amb la Covid-19 venim de l’hivern, a Salamanca el 8 de març en la quarta derrota en quatre anys en la final de la copa amb l’Avenida alçant el títol. Un hivern cru, marcat pel sotrac que va posar en perill la línia de flotació del club, el Glòria.

La FIBA ha d’atorgar el nombre de places a la FEB per a les competicions europees. I no podrà tenir en compte el desenllaç de les competicions d’aquesta temporada, les fases finals a vuit de les quals s’haurien de jugar al setembre amb l’Uni en els quarts de l’Eurocopa, provinent de l’Eurolliga. La Lliga Femenina no té campió, però sí un ordre, des de la classificació en l’última jornada disputada (1 de març).

L’Avenida (19-3) és primer i anirà a l’Eurolliga. L’Uni (18-4), segon, també, sempre que la FIBA doni dues places –el curs passat només en va donar una–. El Gernika (17-5), el València (14-8), l’Araski (12-10) i el Cadí (com l’Ensino o el Tenerife, 11-11) ocuparien les places de l’Eurocopa.

L’Uni té el compromís de Spar –farà un esforç afegit després que Citylift deixi el patrocini el 30 de juny –i ha d’obrir la tanda de contactes amb les institucions, prou ocupades en l’actual crisi. Fa un any, un cop alçat el títol de lliga, el club ja va necessitar unes setmanes de reflexió per decidir-se a afrontar el repte de l’Eurolliga amb garanties. Ara a Fontajau hi ha quatre jugadores amb contracte: María Araújo, Helena Oma, Marta Xargay i Julia Reisingerova.

FA UN ANY

El club va necessitar una reflexió per afrontar el repte amb garanties
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)