Eurocopa

Una gran Penya cau a Bolonya amb el cap alt (80-75)

Els verd-i-negres han arribat a dominar de set punts (49-56) al segon temps però han pagat l’esforç

El Joventut ha cedit en el primer partit dels quarts de final a Bolonya en un partit on ha estat a un gran nivell però que a l’últim quart ha pagat el desgast (80-75).

La Penya ha deixat cinc minuts sense anotar a la Virtus (0-6). Però ha reaccionat l’equip italià amb Teodosic i amb l’ajut dels àrbitres que han xiulat una tècnica a Ribas -era la tercera falta- i una altra tècnica a Duran en una altre acció diferent. Tot i això els verd-i-negres han arribat dominant al final del primer quart (20-22). Al segon període els de Djordjevic s’han posat per davant (34-31) però llavors ha explotat la Penya amb dos triples seguits per fer un parcial de 0-11 (34-42). Els italians han sobreviscut gràcies als 12 tirs lliures de Belinelli -la Penya n’ha llançat 6- i el matx ha quedat obert al descans (41-44). López-Arostegui també ha marxat amb tres personals i els italians han llançat 29 tirs lliures al descans amb 20 faltes xiulades a la Penya.

Al tercer quart els verd-i-negres, liderats per Bassas, han agafat un màxim avantatge al segon temps de set punts (49-56). Però ha aparegut el potencial italià per tornar a empatar abans d’entrar al darrer quart amb un Belinelli anotant tres triples (63-63).

Al darrer període la Virtus s’ha posat al davant (75-68) en una Penya encallada en atac fossa pel desgast físic que ha fet. Tot i així ha arribat amb opcions (77-74) però ha errat els dos tirs claus per posar pressió.

El segon partit de la sèrie de quarts serà divendres a les 7 de la tarda al Palau Olímpic.