Lliga femenina

Sense Gray, Vasic ni Bahí

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Uni Girona i el Cadí La Seu arrenquen la pretemporada amb canvi de referents del curs passat i amb reptes ambiciosos i il·lusionants per a aquesta nova temporada

Fontajau ha tornat a sentir botar la pilota de l’Uni Girona, cosa que no passava des del 21 d’abril, quan van ser eliminades pel València a semifinals de la Lliga Femenina. A 173 quilòmetres de distància el bàsquet també va baixar la persiana uns dies abans al Cadí La Seu, el 27 de març, en l’últim partit de la lliga regular contra l’Al-Qázeres al palau d’esports. L’activitat ha tornat amb força a totes dues ciutats per reptes engrescadors per a aquest curs amb l’Eurolliga a l’horitzó com a repte gironí a banda de la supercopa, la copa i la lliga, i un Cadí La Seu que afronta el primer any post Geo Bahí sense competició europea i centrat a assolir la permanència primer i no renunciar ni a la copa ni al play-off.

L’Uni Girona, amb Alfred Julbe al capdavant des de l’inici del curs –la temporada passada va rellevar Èric Surís el 2 de novembre–, afronta un curs sense dos referents, com eren Chelsea Gray i Sonja Vasic, però amb Laia Flores, que s’afegeix a María Araújo, Julia Resingerová, Iho López, Giedre Lubuckiene, Frida Eldebrink i Júlia Soler. S’incorporen Rebekah Gardner i Binta Drammech. La nigeriana Michaela Onyenwere –sensació en la WNBA per la seva condició de rookie, que al club tenen clar que serà difícil de retenir per Nadal– i l’altra nord-americana, Kennedy Burke –màxima anotadora de la darrera lliga italiana, en un equip menor–, arribaran amb la competició en marxa. Julbe té clar l’objectiu: “Reduïm el pressupost, baixem en jugadores que en un moment tan compromès agafin la pilota. Ho haurem de fer d’una manera més compartida i de la manera que ho hem anat encarrilant és amb gent atlètica que tingui un bon un contra un i pugui jugar una defensa agressiva.”

El Cadí manté el bloc

Els de la Seu han mantingut la base i han incorporat Karline Pilabere, Mikayla Pivec i Paula Strautmane. A última hora ha hagut de fer un darrer fitxatge, amb Klaudia Lukacovicova, per cobrir la baixa per lesió greu de Chelsey Perry, que havia de ser el motor de l’equip i que estava jugant a Indiana (WNBA). Per Bernat Canut, s’estan fent les coses amb criteri: “Era fonamental la continuïtat de la Laia Raventós, la Laura Peña, l’Ari Pujol o la Irati Etxarri, i ho hem pogut aconseguir, també la continuïtat de Gal·la Mestres i la incorporació de Montserrat Brotons com a bloc nacional, i quant als fitxatges volíem jugadores polivalents i potents, pivots que poguessin córrer la pista perquè no tenim la capacitat econòmica per fitxar-ne cinc de poderoses, i volíem crear aquest equip físicament amb molt potencial per poder aplicar el nostre estil de joc.” Canut lamenta la lesió de la que havia de ser una jugadora clau: “Amb la incorporació de Perry, era la cirereta del pastís amb un quatre i mig diferent amb capacitat de triple, però hem tingut aquest hàndicap gran, perquè ara mateix el mercat és escàs i haurem d’esperar mesos per poder incorporar algú.” El Cadí, sense Ari Pujol ni Gal·la Mestres fins a la quarta setmana després de ser operades, farà una pretemporada amb molta càrrega física i tàctica.

LA VALORACIÓ

Havíem de reduir pressupost. Ho farem amb gent atlètica, que tingui un bon un contra un i una defensa agressiva
Alfred Julbe
TÈCNIC UNI GIRONA

LES DADES

Volíem crear aquest equip físicament amb molt potencial per poder aplicar el nostre estil de joc
Bernat Canut
tècnic cadí la seu
2014/15
Temporada
en què va arribar a la Seu d’Urgell la històrica capitana Geo Bahí, que ha tancat una etapa per jugar en el Durán Maquinaria Ensino.
5
amistosos
disputarà el Cadí La Seu: contra el Tolosa a França (1/9), contra el València a Tarragona (4/9), contra el Tolosa a la Seu (8/9), Lliga Catalana contra l’Uni (12/9) i a Mollerussa contra el Barça (15/9).
18 i 19
de setembre
serà quan l’Uni Girona intentarà assolir el títol de la supercopa d’Espanya. Abans, el 12, a Manresa, lluitarà contra el Cadí La Seu pel títol de la Lliga Catalana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)