Gràcies, Bertomeu; benvingut, Bodiroga
Bàsquet. L’Eurolliga, encara sense russos, enceta una nova etapa després de 22 anys de mandat del dirigent català, que és rellevat pel mite blaugrana
Micic, Larkin, Clyburn, Polonara i Zizic. Hi ha un cinc titular millor en l’Eurolliga? És el que té el bicampió Efes del polèmic Ataman, que intentarà fer l’encara més difícil: guanyar per tercer any seguit. Ho intentaran impedir alguns equips que han fet un salt endavant en una màxima competició continental que es podria dir que s’ha partit en dos grups. Tot això després que a l’estiu s’hagi fet efectiu el relleu en la direcció de l’Eurolliga. El que era vox populi s’ha portat a terme: Bertomeu, fundador de la competició i màxim responsable des de fa 22 anys, no ha rebut el suport de la majoria de clubs i ha hagut de marxar. El seu relleu és el mite serbi i exblaugrana Dejan Bodiroga. Sobre la taula caldrà veure si tindrà un acostament amb la FIBA, amb qui ara mateix tenen un divorci. De moment, però, Bodiroga arrencarà encara sense els tres equips russos –CSKA, Zenit i Unics–, vetats per la guerra a Ucraïna.
En l’aspecte purament esportiu, entre els aspirants al títol, el Barça de Jasikevicius ha sumat experiència i qualitat al seu projecte amb referents de la competició: Kalinic, Vesely o Satoransky. El rendiment de Mirotic és una incògnita i Higgins, ara mateix, no està per jugar dos partits seguits d’exigència per motius físics. El Madrid post Laso està liderat per Musa, l’MVP de l’ACB, i ha fet apostes com Hezonja però també fitxatges contrastats com el de Chacho Rodríguez. S’especula que està negociant el retorn del Facu Campazzo. Olympiakós manté la base, el Maccabi ha fet un equip nou amb moltíssim talent, i qui ha de fer el pas definitiu i, com a mínim ser a la final a quatre, és el Milà de Messina, amb els ex Barça Kevin Pangos i Brandon Davies. El Fenerbahçe ha sorprès amb la incorporació de Nemanja Bjelica i els ex Barça Nick Calathes i Niguel Hayes. Dos projectes que il·lusionen: el retorn de l’històric Virtus Bolonya amb Teodosic, Belinelli, Ife Lundberg o Weems, i el Partizan de Zeljko Obradovic, amb l’ex Barça Dante Exum, que lluitarà per ser al play-off i sobretot la dificultat de vèncer a l’Stark Arena davant de 15.000 espectadors serbis. També serà complicat vèncer a Mònaco. El Baskonia vol entrar entre els vuit primers i el València vol evitar que Europa els penalitzi en l’ACB.
Convidats: València, Virtus i Partizan
Mentre els tres equips russos que tenien plaça en l’Eurolliga estiguin sancionats per la guerra, la competició europea podrà tenir invitacions per donar. Enguany tornen a l’Eurolliga el València d’Àlex Mumbrú, amb 20 milions d’euros de pressupost; el Partizan de Zeljko Obradovic i el Virtus Bolonya de Scariolo, que ahir va tancar un acord amb la FEB perquè la selecció espanyola es concentri per les finestres FIBA a Bolonya, i així poden tenir el tècnic italià.
Mònaco: 20 milions d’euros
El multimilionari rus Aleksei Fedoricsev s’ha convertit en el nou propietari del Mònaco en adquirir el 46,4% de les accions del club que estaven a mans de Serguei Diadetxko. Això ha fet que el club monegasc hagi establert un rècord en el bàsquet francès: 20 milions de pressupost. Fedoricsev era l’antic propietari del Dinamo Moscou i del FC Rostov. És propietari de la companyia Fedcom.
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024