Europeu

Victòria i cap a quarts

Bàsquet. Europeu. La selecció espanyola havia de guanyar Grècia per no quedar eliminada a la primera i ho va fer amb solidesa

Espanya 76 Grècia 60

ESPANYA:Carrera (14), Casas (16), Cazorla (8), Gil (9) i Torrens (7) –cinc inicial–; Ouviña (12), Pendande, Conde (2), Domínguez (1), Ginzo (4) i Rodríguez (3). 21/45 de 2 punts. 8/22 triples (3 Ouviña, 2 Cazorla, 1 Casas, Rodríguez i Torrens). 10/12 tirs lliures. 29 rebots (8 Carrera). 25 assistències (6 Ouviña). 103 valoració (27 Carrera).GRÈCIA:Christinaki (2), Fasoula (10), Pavlopoulou (13), Spanou (14) i Stamolamprou (1) –cinc inicial–; Alexandri (3), Bosgana (2), Diela, Karlafti, Satiriou (8), Stamati i Tsineke (7). 17/38 de 2 punts. 7/14 triples (2 Satiriou i Spanou). 5/6 tirs lliures. 34 rebots. 17 assistències. 66 valoració (18 Pavlopoulou).PARCIALS:20-18, 15-9 (35-27), 20-22 (55-49) i 21-11 (76-60).

La selecció espanyola va guanyar Grècia per 76-60 en l’últim partit de la fase de grups i es va classificar directament per als quarts de final de l’europeu que s’està disputant a Israel i Eslovènia. Espanya havia de guanyar, ja que una derrota l’hauria deixat en l’última posició del grup i hauria quedat eliminada. La catalana Queralt Casas va ser la màxima anotadora del conjunt estatal amb 16 punts i Sílvia Domínguez en va fer 1.

Després d’un primer quart anivellat, la selecció estatal va dominar el segon període i va arribar al descans amb un 35-27.

En el tercer quart, Grècia es va apropar fins a només dos punts (47-45) i va disposar d’atacs per poder empatar, però l’equip estatal va reaccionar i en els últims deu minuts es va assegurar la victòria. Espanya s’estalvia, així, els vuitens i no jugarà fins dijous.