ACB

Fi a quinze anys de quotes a fons perdut

Bàsquet. Liquidada la pòlissa de crèdit de 2,2 milions d’euros que la Diputació i l’Ajuntament de Girona van assumir com a avaladors per la fallida d’Akasvayu el 2008

La fallida de l’Akasvayu no només va deixar sense bàsquet ACB Girona, amb un buit que es va allargar durant 14 anys fins que Marc Gasol va fer realitat un somni. El funest final del projecte encapçalat per Josep Amat va tenir també efectes negres per a les institucions, amb anys i anys de pagaments de l’Ajuntament i la Diputació. Les dues institucions, com a avaladores d’una pòlissa de crèdit –amb un import de 365 milions de pessetes (uns 2,2 milions d’euros)– contractada el 2001, han hagut d’assumir el deute des de la defunció de l’Akasvayu, l’estiu del 2008, amb quotes que s’han allargat fins al 30 de juny del 2023, en què, per fi, s’ha liquidat del tot el crèdit.

Institucional del Bàsquet, creada el 2001 amb la participació a parts iguals de l’Ajuntament i la Diputació –una administració pública no pot adquirir directament accions d’una SAE– “per cobrir la despesa d’inversió destinada a l’adquisició dels drets a participar en competicions professionals de bàsquet d’àmbit estatal”, rebia inicialment els diners de les subvencions per pagar les quotes. Però l’aleshores Caixa de Girona, quan el club no responia, va recórrer als avaladors. I des del 2008 les institucions es van trobar amb la paradoxa de no tenir bàsquet ACB però haver d’assumir pagaments durant quinze anys, amb quotes trimestrals. L’última, recent, del 30 de juny.

LA XIFRA

2,2
milions d’euros
pujava la pòlissa contractada el 2001 i que s’ha acabat de liquidar aquest 30 de juny.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)